Historie 

Kortfattet kronologisk gennemgang af en lang og begivenhedsrig historie med mange op- og nedture. 

 


Som de fleste andre engelske fodboldklubber har Manchester City rødder i arbejderklassen. I England var industrialiseringen i fuld gang i 1870´erne og 1880´erne. Med støtte fra den lokale kirke St. Mark´s dannede nogle ansatte i industrien i 1880 en fodboldklub i området West Gorton i det sydøstlige Manchester. Faktisk var klubben en udløber af den lokale cricketklub, som var dannet fem år før. Et navn man støder på i beretningerne fra dengang er Anna Connell - en præstedatter der ville gøre noget ved den sociale elendighed hun oplevede i området. Hun var involveret i etableringen af en håndfuld foreninger og sportsklubber, som fik trukket mange mænd væk fra gadevold og druk. I samarbejde med William Beastow og Thomas Goodbehere fra maskinfabrikken Brooks Union Ironworks blev fodboldklubben West Gorton St. Mark´s dannet i 1880. 
Klubben fusionerede, blev splittet igen, skiftede navn og flyttede flere gange inden man dannede Ardwick FC i 1887. Året hvor man også flyttede ind på Hyde Road. Lige ved siden af banen lå Hyde Road Hotel (foto). Frem til 1896 tjente en mindre del af denne bygning som omklædningsrum og administrationskontor. I 1888 skabtes i England verdens første professionelle turnering kaldet Football League. Den havde deltagelse af 12 klubber fra Midt- og Nordengland - dog ingen fra Manchester. I 1892 oprettede man 1. division og 2. divison og her kom Ardwick med i 2. division. I 1894 gik Ardwick konkurs, men genopstod umiddelbart efter under navnet Manchester City. Det var også på dette tidspunkt, at man for første gang optrådte i lyseblå trøjer og hvide bukser. I 1899 lykkedes det City at rykke op i 1. division. Ardwicks og Citys tilhængere var protestanter, hvorimod Newton Heath (senere Manchester United), der blev dannet af en gruppe jernbanearbejdere, havde mange fans i de katolske miljøer. Dette religiøse skel mellem City og United blev efterhånden udvisket. Citys historie er fyldt med op- og nedture. Overraskelser og skuffelser. Ustabilitet har præget klubben gennem tiderne. City har ofte svigtet sine tilhængere, men kan alligevel fremvise en stor og trofast fanskare. City havde en fin periode i slutningen af 60´erne med navne som Colin Bell, Francis Lee og Mike Summerbee. Under træner-duoen Joe Mercer og Malcolm Allison vandt City både mesterskab, FA Cup, Liga Cup og Europa Cup for pokalvindere i perioden 1968-70. I de seneste år (siden 2011) med pengestærke arabiske ejere har City hentet fem mesterskaber og otte pokaltitler. Her følger en kronologisk opsummering fra en lang og begivenhedsrig historie:

1880: Forløberen for klubben dannes under navnet West Gorton St. Mark´s.
1887: Klubben stiftes under navnet Ardwick FC og får hjemmebane på Hyde Road.
1891: Spiller i den regionale liga Football Alliance.
1892: Ardwick debuterer i 2. division den 3. september med en 7-0 sejr over Bootle.
1893: Ardwick ender som nr. 5 i 2. division. Tilskuertallene på Hyde Road ligger på 3.000-4.000.
1894: Klubben bliver et aktieselskab og skifter navn til Manchester City da Ardwick går konkurs. I sin første ligakamp den 1. september 1894 taber City ude mod Bury med 2-4.
1899: Oprykning til 1. division. Der bygges en næsten 70 meter lang tribune på Hyde Road. Kapaciteten på stadion anslåes til 30.000.
1902: City må ned i 2. division, men rykker op igen året efter.
1904: Vinder af FA Cup´en for første gang med en 1-0 sejr over Bolton. Billedet til højre er fra finalen som blev spillet på Crystal Palace. Nr. 2 i ligaen. Hyde Road udvides og når en kapacitet på ca. 40.000.
1905: Billy Meredith (tidligere topscorer) suspenderes i et år på grund af bestikkelsesskandale i sæsonens sidste kamp, som er på udebane mod Aston Villa. Hjemmeholdets anfører Alec Leake rapporterede til FA, at han var blevet forsøgt bestukket med 10 pund for at Villa skulle tabe kampen. City kunne vinde mesterskabet med en sejr, hvis Newcastle samtidig satte point til mod Middlesbrough. Meredith nægtede i første omgang, men erklærede senere, at han havde handlet på ordre fra manager Tom Maley. City taber kampen 3-2, men selv en sejr havde ikke hjulpet, idet Newcastle vandt og sikrede sig mesterskabet.
1906: Som en udløber af bestikkelsesskandalen året før gennemgår FA Citys regnskaber og finder, at der er udbetalt illegale lønninger til spillerne. FA straffer City hårdt i sommerpausen og idømmer 17 af klubbens spillere karantæne til udgangen af året, hvorefter de skulle finde andre klubber. City får en bøde på 250 pund, mens spillerne tilsammen får bøder på 900 pund. Formanden W. Forrest og manager Tom Maley får livsvarig karantæne. Citys lovende hold bliver splittet for alle vinde og fire af de ramte spillere (bl.a. Billy Meredith) skifter til Manchester United. City føler sig uretfærdigt behandlet af FA og forsvarer sig med, at man blot gjorde som stort set alle andre klubber i den bedste række. Den nye sæson starter katastrofalt: I premieren taber City hjemme på Hyde Road med 1-4 til Arsenal i 35 graders varme - flere City-spillere må udgå med hedeslag. To dage senere indkasserer City sit største nederlag nogensinde. Everton slår City med 9-1 på Goodison Park.
1907: Citys nye hold lukker 77 mål ind - flest af alle i 1. division, men man undgår nedrykning med en plads som nr. 17 i tabellen.
1908: Sæsonen ender med en overraskende flot tredjeplads. Naboerne fra United vinder mesterskabet - med fire tidligere City-spillere som den bærende kraft på holdet.
1909: City ender næstsidst i tabellen med målscoren 67-69 og må en tur ned i den næstbedste række. I sæsonens sidste kamp ude mod Bristol City skulle City have mindst uafgjort for at klare frisag. I 88. minut scorer hjemmeholdet til 1-0 på et skud der bliver rettet af og snyder målmand Walter Smith.
1910: City vinder 2. divison og rykker op sammen med Oldham. City foretager sin første tur nogensinde til kontinentet i maj, hvor man spiller fem kampe i henholdsvis Hamburg, København og Göteborg. City vinder 2-0 over Victoria Hamburg, vinder 3-2 og taber 2-5 mod et såkaldt Danish XI (primært spillere fra KB og B93) og vinder 3-2 og 6-0 over et hold af spillere fra Göteborg-klubberne. Turen foregår med tog og færge via London, Dover, Oostende, Bruxelles og Köln. Den varer tre uger og bliver fulgt med interesse hos Manchester Evening Chronicle, der refererer hvad City-spiller Bill Eadie sender hjem. Blandt andet denne hyldest til Hamburg: "We had an immense time in Hamburg, especially on the lake and in the St. Pauli district. And so good-bye to Hamburg - a really fine place with people of the best."
1913: En kamp i 2. runde af FA Cup´en mod Sunderland må afbrydes da nogle af tilskuerne på et overfyldt Hyde Road presses ind på banen i den forlængede spilletid. City taber omkampen i Sunderland med 0-2.
1920: Hyde Road bliver ramt af en ildebrand på den ene tribune. Inden for en måned bygges en ny trætribune, der hviler på en kæmpe kunstig skabt jordvold.
1921: City slutter på andenpladsen i ligaen efter Burnley.
1923: City flytter fra Hyde Road til et nybygget og dobbelt så stort Maine Road på Moss Side. Grunden som Hyde Road ligger på bruges til udvidelse af sporvognsnettet. Første kamp på Maine Road vindes 2-1 over Sheffield United for øjnene af næsten 57.000 tilskuere.
1924: I en alder af 49 år og 245 dage spiller Billy Meredith den 29. marts sin sidste kamp for City - en FA Cup semifinale mod Newcastle (City taber 0-2). Han er hermed den ældste spiller der nogensinde har optrådt for Citys førstehold og samtidig den ældste spiller nogensinde i en FA Cup kamp.
1926: City taber FA Cup finalen til Bolton med 0-1. På vej til finalen havde City scoret 31 mål og bl.a. slået Crystal Palace med utrolige 11-4. Samme sæson rykker City ned i 2. division til trods for at have scoret ikke færre end 89 mål. Ingen anden nedrykker i den engelske liga har nogensinde scoret lige så mange mål.
1927: Til trods for en målscore på 108-61 må City nøjes med 3. pladsen i 2. division med lige så mange points som nr. 2 Portsmouth. Citys målforskel var bedre end Portsmouths, men dengang var det målkvotienten man brugte. Her havde Portsmouth 1,7755 mod Citys 1,7705 og dermed glipper oprykningen. Først i 1976 bliver reglen ændret til målforskel ved pointlighed.
1928: Vinder 2. division og scorer 100 mål.
1929: Tommy Johnson topscorer med 38 mål. Alligevel bliver City kun nr. 8.
1930: City vinder en rekordstor sejr på 10-1 over Swindon i FA Cup´ens 4. runde. I 5. runde taber City 1-2 til Hull.
1933: City i FA Cup finalen, hvor man taber 0-3 til Everton.
1934: Igen i FA Cup finalen. Denne gang vinder City med 2-1 over Portsmouth. På billedet til venstre får anfører Sam Cowan overrakt trofæet af kongen. På vej til finalen overværer 84.569 på Maine Road FA Cup kampen mod Stoke i kvartfinalen. Dette er tilskuerrekord til en kamp i England uden for London. 
1936: Peter Doherty skriver kontrakt med City - kommer fra Blackpool.
1937: City vinder det engelske mesterskab for første gang på trods af en dårlig sæsonstart. Men i de sidste 22 kampe vinder City 15 og spiller syv uafgjort. Peter Doherty bliver topscorer med 32 mål.
1938: Nedrykning efter en utrolig sæson hvor City scorer flere mål end nogen af de andre klubber i 1. division. Citys målscore på 80-77 er den bedste nogensinde for en nedrykker i den engelske liga. City er den eneste klub der nogensinde har præsteret at rykke ned året efter et mesterskab.
1947: Vinder af 2. division. I efteråret spilles det første Manchester-derby i mere end 10 år. 78.000 på Maine Road ser City og United spille 0-0.
1950: Slutter næstsidst og rykker ned.
1951: City sikrer sig andenpladsen i 2. divison og rykker op.
1953: Lysanlæg installeres på Maine Road. Det markeres med en venskabskamp mod den skotske klub Hearts, hvor City spiller i reflekterende skinnende trøjer for at fejre begivenheden.
1955: FA Cup finale mod Newcastle. City taber 1-3.
1956: Vinder af FA Cup finalen med 3-1 over Birmingham. Den tyske målmand Bert Trautmann (billede til højre) spiller det sidste kvarter af kampen med en brækket hals.
1957: Kippax er nu blevet overdækket tribune.
1958: City scorer 104 mål og lader 100 mål gå ind. Ingen andre klubber i den engelske liga har præsteret noget lignende.
1960: City sætter britisk transferrekord, da man for 55.000 pund køber Dennis Law af Huddersfield.
1961: FA Cup kampen (4. runde) mod Luton bliver afbrudt p.g.a. banens beskaffenhed ved stillingen 6-2 til City. Dennis Law scorer samtlige Citys mål. Han scorer også i omkampen som City naturligvis taber 1-3.
1962: I en alder af 15 år og 314 dage debuterer Glyn Pardoe for City den 11. april i en ligakamp mod Birmingham (City taber 1-4). Han er dermed den yngste spiller der nogensinde har optrådt for Citys førstehold.
1963: Nedrykning til 2. division.
1965: I januar sætter 8.015 tilskuere bundrekord for en ligakamp på Maine Road. De ser Swindon vinde 2-1 over City. Mike Summerbee scorer sejrsmålet for gæsterne. Joe Mercer bliver ansat som manager og henter den karismatiske Malcolm Allison til klubben som sin assistent. Senere på året køber City Mike Summerbee.
1966: Colin Bell kommer til City fra Bury. I sin debutkamp ude mod Derby scorer Bell efter 12 minutter. City rykker op som vinder af 2. division.
1967: Francis Lee skriver kontrakt med City. Bolton modtager 60.000 pund for Lee.
1968: City vinder sit andet mesterskab to points foran Manchester United efter en fantastisk 4-3 sejr i Newcastle på sidste spilledag. Da Malcolm Allison bliver spurgt om baggrunden for mesterskabet svarer han, idet han tilbagelænet sidder og pulser på en kæmpe cigar: "Hårdt arbejde".

 

1969: FA Cup finale. City vinder 1-0 over Leicester på mål af Neil Young. På billedet til venstre scorer han sejrsmålet.
1970: City vinder Liga Cup´en 2-1 over West Bromwich og Europa Cup for pokalvindere ligeledes med 2-1 over de polske pokalvindere Gornik Zabrze. I semifinalen havde City slået Schalke 04 med samlet 5-2.
1971: Malcolm Allison forfremmes til manager.
1972: Francis Lee topscorer med 33 mål - heraf 13 på straffespark. Joe Mercer forlader City til fordel for Coventry.
1973: Malcolm Allison trækker sig som manager og skriver kontrakt med Crystal Palace.
1974: I sæsonens sidste kamp scorer Dennis Law med et hælspark for City mod Manchester United på Old Trafford og det sender definitivt United ned i 2. division. Old Trafford invaderes og kampen afbrydes men resultatet 1-0 til City står ved magt. I Liga Cup finalen taber City 1-2 til Wolverhampton.
1976: Liga Cup finale igen. Med Tony Book som manager vinder City 2-1 over Newcastle efter drømmemål af Dennis Tueart (saksespark).
1977: City slutter som nr. 2 i ligaen kun et point efter Liverpool. Over 50.000 på Maine Road ser City slå United 3-1. Blandt profilerne i den flotte sæson kan nævnes Brian Kidd, Dennis Tueart, Joe Royle og Asa Hartford.
1979: Colin Bell må stoppe en lang karriere på grund af skader efter 489 kampe for City og 48 landskampe for England. Malcolm Allison vender tilbage som manager og indleder straks en stor udskiftning i truppen. Steve Daley købes fra Wolverhampton for det svimlende beløb af 1.450.000 pund. Han bliver dermed Englands dyreste spiller.
1980: City bliver sensationelt slået ud af FA Cup´en af 4. divisionsklubben Halifax. Malcolm Allison fyres som manager i efteråret og erstattes af John Bond.
1981: I den 100. FA Cup finale spiller City 1-1 mod Tottenham. Citys Tommy Hutchison scorer begge mål. Omkampen tabes 2-3 efter en flot kamp. Steve MacKenzies pragtmål huskes, men Tottenhams argentiner Ricardo Villa sænker City med to mål.
1982: Hovedtribunen Main Stand fremstår i moderniseret udgave med nyt tag.
1983: City rykker ned efter 0-1 nederlag hjemme mod Luton på sidste spilledag - afgørende mål scoret fem minutter før tid. Igennem hele sæsonen havde City ligget over nedrykningsstregen - lige indtil de sidste fem minutter.
1985: Oprykning til 1. division som nr. 3 med bedre målforskel end Portsmouth på 4. pladsen. I den afgørende kamp vinder City 5-1 over Charlton foran 47.000 tilskuere på Maine Road (foto til højre).
1987: Nedrykning til 2. division. Den oppustelige banan introduceres blandt tilskuerne på Maine Road. Bananen blev sammen med andre oppustelige frugter og dyr et hit på mange engelske stadions i de følgende sæsoner, men banan-dillen har altså sin oprindelse på Maine Road. I efteråret vinder City en kæmpesejr på 10-1 over Huddersfield på Maine Road.
1989: Oprykning til 1. division som runners-up efter Chelsea. I efteråret vinder City over United med 5-1. Alex Ferguson kaldte det senere for hans mest pinlige nederlag i sin managertid i United.
1991: Nr. 5 i 1. division - én plads foran United. City betaler engelsk rekordpris for en forsvarsspiller. Wimbledon modtager 2,5 mill. pund for Keith Curle.
1992: Endnu en fornem 5. plads - fem points fra en UEFA Cup plads. På holdet er navne som Tony Coton, Keith Curle, Steve Redmond, Ian Brightwell, Peter Reid (spillende manager), David White og Niall Quinn.
1993: 1. division er nu blevet til Premier League og City ender midt i rækken på en niendeplads. City indvier ny endetribune til erstatning for ved Platt Lane. Den nye og mindre tribune kaldes Umbro Stand. Tommy Caton - tidligere anfører - dør af hjertestop i en alder af bare 30 år. I efteråret fyres manager Peter Reid efter blot 4 kampe.
1994: Francis Lee overtager formandsposten efter at Peter Swales nærmest blev presset ud af utilfredse fans. Den populære Kippax ståtribune på Maine Road rives ned for at opfylde krav om udelukkende siddepladser på alle stadions i Premier League (Taylor-rapporten).
1995: Ny Kippax siddetribune indvies. Den har plads til 10.200 tilskuere. Georgiou Kinkladze kommer til City. Kinkladze ses på billedet til venstre.
1996: Garry Flitcroft sælges til Blackburn for rekordsummen 3,2 millioner pund. City rykker ned efter 2-2 mod Liverpool i den sidste kamp. City skulle vinde for at klare frisag. City scorer kun 33 mål i 38 kampe. Alan Ball træder tilbage som manager.
1997: Frank Clark manager. City på en skuffende 14. plads i den næstbedste række.
1998: Katastrofal sæson som ender med en utænkelig og ufattelig nedrykning til den tredjebedste række. I sidste runde spiller City blændende og vinder 5-2 over Stoke, men rykker ned med målscoren 56-57. Turbulent år med manager-fyring af Frank Clark og Francis Lees tilbagetrækning som formand. David Bernstein ny formand og Joe Royle ny manager. Kinkladze sælges til Ajax for rekordsummen fem millioner pund. Du kan læse mere om perioden 1993-1998 her: Den store nedtur.

1999: Oprykning til 1. division (næstbedste række) efter utrolig play-off finale mod Gillingham på Wembley. City præsterer mirakuløst at udligne Gillinghams 2-0 føring i dommerens tillægstid efter at flere tusinde City-tilhængere faktisk har forladt Wembley. Efter en målløs forlænget spilletid vinder City den nervepirrende straffesparkskonkurrence med 3-1. Vild jubel i City-lejren. Alle er klar over hvor vigtig denne oprykning er for klubben.
2000: City stryger lige igennem 1. division og rykker op i Premier League efter fire års fravær. I den afgørende kamp vinder City på udebane med 4-1 over Blackburn efter at være blevet udspillet på kryds og tværs i 1. halvleg.
2001: Skuffende nedrykning efter en lovende sæsonstart hvor City efter 10 kampe lå midt i rækken. Hjemme på Maine Road bliver Citys mangler for alvor udstillet - 12 hjemmekampe ud af 19 tabes. Joe Royle fyres og Kevin Keegan bliver ny manager.
2002: Vinder af 1. division i suveræn stil med 99 points. City spiller flot offensiv fodbold, vinder 31 af 46 ligakampe og scorer 108 mål - en tangering af scoringsrekorden fra 1926-27. I efteråret lykkes det for City at slå naboerne fra United for første gang i 13 år. I det sidste lokalopgør nogensinde på Maine Road vinder City med 3-1 over United. Billedet til venstre er fra dette lokalopgør - Eyal Berkovic og Nicolas Anelka jubler over Anelkas scoring til 1-0.
2003: City slutter på en niendeplads i Premier League og kvalificerer sig til UEFA Cup via Fair Play. City forlader Maine Road efter 80 år og flytter ind på det splinternye og topmoderne City of Manchester Stadium med en tilskuerkapacitet på 47.500.
2004: Trods godt spil i mange kampe kommer City i nedrykningsfare, men klarer dog frisag. Med et imponerende comeback vinder City 4-3 på udebane over Tottenham i FA Cup 4. runde. City var bagud 3-0 ved pausen og måtte spille 10 mod 11 i hele anden halvleg på grund af en udvisning. Det første lokalopgør mod United på City of Manchester Stadium bliver vundet af City med 4-1. 
2005: Kevin Keegan trækker sig som manager i marts og Stuart Pearce tager over. I forårets sidste kamp kan City sikre sig adgang til UEFA Cup med en sejr over Middlesbrough. Ved stillingen 1-1 får City tilkendt straffespark i sidste minut, men Robbie Fowler brænder den gyldne chance.
2006: Efter en lovende start går det hurtigt nedad bakke for Stuart Pearce. City spiller ikke godt og tilskuertallene falder. I foråret taber City ni ud af de sidste ti Premier League kampe.
2007: I 19 Premier League hjemmekampe præsterer City at score sølle 10 mål - ny bundrekord for den bedste række. En skuffende sæson der ender med, at Stuart Pearce bliver fyret og erstattet af Sven-Göran Eriksson. Den tidligere thailandske premierminister Thaksin Shinawatra overtager ejerskabet i klubben for 81,6 millioner pund, hvoraf ca. 60 millioner pund er overtagelse af gæld. Shinawatra skyder yderligere 45 millioner pund i klubben til indkøb af nye spillere.
2008: Den gode sæsonstart holder ikke ved og City ender på en niendeplads. City vinder begge sæsonens lokalopgør og 2-1 sejren på Old Trafford er den første siden 1974. Sæsonen ender med et forsmædeligt nederlag på 1-8 til Middlesbrough. City kvalificerer sig til UEFA Cup via Fair Play. Sven-Göran Eriksson bliver fyret og erstattes af Mark Hughes. Thaksin Shinawatra (anklaget for korruption i sit hjemland) sælger klubben til Abu Dhabi United Grup (ADUG) ejet af den stenrige Sheikh Mansour. Det menes at Shinawatra tjener ca. 20 millioner pund på handlen, som koster ADUG i omegnen af 150 millioner pund. En handel der indebærer, at City stort set bliver gældfri. Kort efter købes Robinho i Real Madrid for 32,5 millioner pund - en rekordstor transfer, der viser at ADUG mener det alvorligt.
2009: Den første sæson med nye arabiske ejere ender med en skuffende 10. plads og tidlig exit fra begge pokalturneringer. I UEFA Cup når City frem til kvartfinalen, hvor man bliver slået af Hamburger SV. Undervejs slår City tre danske klubber ud: FC Midtjylland, FC København og AaB. Lige inden jul bliver Mark Hughes fyret og i stedet ansættes italienske Roberto Mancini som manager.
2010: City misser kvalifikationen til Champions League med et afgørende 0-1 nederlag på hjemmebane til Tottenham i sæsonens næstsidste kamp. Dermed må City nøjes med kvalifikation til Europa League. I Liga Cup når City frem til semifinalen, der ender med et samlet nederlag til Manchester United (2-1 hjemme og 1-3 ude).
2011: City vinder det første trofæ i 35 år. I FA Cup finalen på Wembley bliver Stoke besejret med 1-0 på mål af Yaya Toure. Han scorede også det afgørende mål i semifinalen mod Manchester United. I ligaen ender City på en fornem tredjeplads og kvalificerer sig direkte til Champions League gruppespillet. City of Manchester Stadium omdøbes til Etihad Stadium som følge af en 10-årig sponsoraftale med Etihad Airways. Sergio Aguero hentes til City fra Atletico Madrid for rekordbeløbet 38 millioner pund. I efteråret vinder City lokalopgøret på Old Trafford med hele 6-1.
2012: Det helt store jubelår. City vinder det engelske mesterskab for første gang i 44 år efter en højdramatisk afslutning på sæsonen. City er i den afgørende hjemmekamp mod Queens Park Rangers bagud med 1-2, da man går ind i dommerens tillægstid. På mirakuløs vis scorer City to gange i overtiden og vinder 3-2. Edin Dzeko og Sergio Aguero (foto) scorer de gyldne mål, der sikrer City titlen.
2013: City ender som runners-up både i Premier League og FA Cup. I finalen taber City overraskende 0-1 til Wigan og få dage efter bliver manager Roberto Mancini fyret. Han erstattes af chileneren Manuel Pellegrini.
2014: En sæson der på trods af mange skader alligevel ender godt. City vinder Liga Cup efter en 3-1 sejr på Wembley over Sunderland. I Champions League lykkes der for første gang at komme videre fra gruppespillet, men herefter taber City samlet 1-4 til FC Barcelona. Efter fem sejre i de sidste fem Premier League kampe lykkes det City at overhale Liverpool og vinde mesterskabet.
2015: En andenplads i ligaen og tidlig exit fra begge pokalturneringer. I Champions League bliver City igen slået ud af FC Barcelona i ottendedelsfinalen. Udvidelsen af South Stand færdiggøres - kapaciteten på Etihad stiger til knap 55.000. I efterårets Champions League gruppespil lykkes det for første gang City at vinde sin pulje.
2016: Årets højdepunkt er Liga Cup finalen mod Liverpool, der ender 1-1 efter forlænget spilletid. Reservemålmand Willy Caballero er den store helt i straffesparkskonkurrencen, som City vinder med 3-1. I Champions League når City frem til semifinalen, hvor man taber til Real Madrid med samlet 1-0. Pep Guardiola afløser Manuel Pellegrini som ny manager.
2017: Pep Guardiolas første sæson i City ender uden trofæer. En tredjeplads i ligaen sikrer direkte kvalifikation til Champions League. I FA Cup når City frem til semifinalen, hvor man taber 1-2 til Arsenal på Wembley.
2018: Liga Cup finale på Wembley, hvor City vinder 3-0 over Arsenal. Skuffelser i FA Cup 5. runde mod Wigan (0-1) og Champions League kvartfinale mod Liverpool (samlet 1-5). Men i Premier League er City suveræne og sikrer sig mesterskabet med imponerende 100 point.
2019: Som den første klub i England vinder City "The Domestic Treble" - mesterskab, FA Cup og Liga Cup i samme sæson. Mesterskabet kommer i hus et point foran Liverpool efter at City vinder de sidste 14 Premier League kampe i træk. Liga Cup finalen vindes på straffespark mod Chelsea efter 0-0 i ordinær kamp og forlængelse. I FA Cup finalen vinder City med hele 6-0 over Watford. Gabriel Jesus og Raheem Sterling laver hver to mål.
2020: Inden Corona-pandemien for alvor bryder ud i marts 2020 når City at vinde Liga Cup for tredje sæson i træk. I finalen vinder City med 2-1 over Aston Villa. Sæsonen afbrydes i tre måneder og genoptages uden tilskuere på stadion. I ligaen scorer City 102 mål, men ender på andenpladsen langt efter suveræne Liverpool. I hele efteråret spiller man uden tilskuere.
2021: Igen et år præget af den globale Corona-pandemi. Først i slutningen af foråret begynder der i begrænset omfang et komme tilskuere tilbage på stadion. City henter Liga Cup trofæet for fjerde gang i træk med en 1-0 sejr over Tottenham. Mesterskabet vindes suverænt med 12 point foran United. I Champions League når City for første gang finalen, men det ender med nederlag til Chelsea og kritik af Pep Guardiola for at eksperimentere med opstillingen. City havde kort forinden tabt til Chelsea i både FA Cup og Premier League. 
City er skuffende nok blandt de 12 klubber der vil etablere en europæisk superliga liga uden om UEFA. Turneringen skulle bestå af 15 faste medlemmer og 5 klubber der hvert år skulle inviteres til at være med. Kun to dage efter lanceringen trækker City sig som den første klub og snart følger flere efter. Hele projektet falder til jorden med et brag efter massiv kritik fra alle sider.  

 

Senest opdateret 09.12.21