City-nyt

Sæsonen 2003-2004.

15.05.04

City sluttede sæsonen med en overbevisende 5-1 sejr over Everton og gav dermed det feststemte hjemmepublikum smæk for skillingen og håb om bedre tider i næste sæson. Everton måtte dog undvære flere stamspillere idag. For City scorede Paolo Wanchope to gange (16 og 30), Nicolas Anelka (41), Antoine Sibierski (89) og Shaun Wright-Phillips (90). Undervejs fik Everton reduceret til 1-3 ved Kevin Campbell. På billedet scorer Paolo Wanchope kampens første mål. Citys tredie mål var resultatet af smukt opspil af Bosvelt, Wanchope og Anelka, som sidstnævnte afsluttede med et fladt skud ved fjerneste stolpe. Paolo Wanchope havde et par gode chancer for et hat-trick, men det lykkedes altså ikke. Det sidste mål kom i overtiden og var et elegant lob af Shaun Wright-Phillips. City stillede med følgende hold: James, Distin, Dunne, Sun, Tarnat, Wright-Phillips, Barton (Sibierski 85), Bosvelt, Reyna (Jordan 82), Anelka og Wanchope (Macken 79). På bænken: Arason og Fowler. Advarsel til Barton. City kan indkassere placeringspenge på 2,7 millioner pund for 16. pladsen. Niendepladsen i forrige sæson gav City 6,5 millioner pund. City slutter på 41 point og minsandten en positiv målscore på 55-54. Det er 10 point mindre end forrige sæson, hvor City til gengæld havde en negativ målscore på 47-54. Hvis man ser bort fra de tre tophold er City faktisk den mest scorende klub i Premier League sammen med Liverpool. I sandhed en mærkværdig sæson.

1.05.04

City sikrede sig tre yderst værdifulde point med en smal 1-0 sejr over Newcastle og det skal gå meget galt, hvis sæsonen skal ende med nedrykning nu. Vi var to erfarne City-fans på TimeOut idag, og vi snakkede om i pausen, at Keegan burde skifte Paolo Wanchope ud efter en sløj første halvleg - det var da godt han ikke gjorde det. For det var Paolo Wanchope der scorede det forløsende og iøvrigt meget flotte mål efter en times spil. Han headede et indlæg fra Nicolas Anelka i nettet til højre for Shay Given i Newcastle-målet. Et mål der kan vise sig at være millioner og atter millioner af pund værd! Gæsterne var bedst i første halvleg, hvor City-spillerne virkede anspændte og manglede fart i spillet. David James holdt City inde i kampen med to klasseredninger på forsøg fra Titus Bramble og Shola Ameobi. Richard Dunnes kraftfulde hovedstød var Citys eneste forsøg inden for målrammen i første halvleg. I anden halvleg var City bedre spillende, bortset fra en kort periode efter målet, hvor City stod for langt tilbage på banen. Men de lyseblå fik igen godt fat og sluttede kampen i fin stil, uden at det for alvor brændte på foran David James. Tværtimod havde City nogle gode muligheder for at lukke og slukke - men både Paul Bosvelt og Paolo Wanchope brændte. Det blev ved 1-0 og det var også nok til at jubelen kunne bryde løs hos det nervøse hjemmepublikum. City stillede med følgende hold: James, Distin, Dunne, Tarnat, Sun, Wright-Phillips, Barton, Bosvelt, Sinclair (Reyna 71), Anelka og Wanchope (Macken 90). På bænken: Arason, Sibierski og Fowler. Advarsel til Bosvelt.

14.03.04

City - United  4-1

Det første lokalopgør på City of Manchester Stadium vil blive husket lige så længe som det sidste på Maine Road. City fik godt og grundigt ram på lokalrivalerne, der blev sendt slukørede hjem til Old Trafford med et 4-1 nederlag i bagagen. City fik en drømmestart - allerede efter tre minutter bragte Robbie Fowler (billedet til venstre) City foran efter et langt indkast fra Richard Dunne havnede midt inde i feltet. United dominerede i fortsættelsen og Christiano Ronaldo havde et skud på stolpen, men i stedet kom City på 2-0 ved Jonathan Macken i det 32. minut efter godt sammenspil melem Steve McManaman og Claudio Reyna. Paul Scholes reducerede tre minutter efter, og inden pausen havde Ronaldo igen et nærgående forsøg - denne gang på overliggeren. United havde også bolden mest i anden halvleg, men fik ikke skabt så mange målchancer som i første halvleg. Efter 73 minutter udnyttede Trevor Sinclair en fejl af Silvestre i United-forsvaret og bragte City på 3-1 - og publikum i ekstase. Shaun Wright-Phillips øgede i overtiden til 4-1 efter en solotur i højre side. "We want five", brølede City-fansene med henvisning til den berømte 5-1 sejr i efteråret 1989. Men det blev ved 4-1 og det var også rigeligt. Det gav retfærdigvis ikke et helt korrekt billede af kampen, men idag var heldet på Citys side. Kevin Keegan var naturligt nok stolt af sit mandskab, selv om han mente, at City spillede bedre mod Chelsea - og tabte, men sådan er fodbold. Publikum fik også et par ord med på vejen: "Stemningen var fantastisk idag og jeg er meget glad på deres vegne", sagde Citys manager. Citys nye stadion har været udsat for kritik på grund af manglende atmosfære, men det var sandt at sige ikke tilfældet idag. Man oplevede en elektrisk atmosfære og vi fik flere gange Blue Moon for fuld udblæsning. Med sejren fik City lidt luft i bunden og knuste samtidig det sidste håb hos de røde om et mesterskab i denne sæson. City stillede med følgende hold: James, Dunne, Van Buyten, Distin, Tarnat, Wright-Phillips, Reyna (Bosvelt 45), Sibierski (Sun 84), McManaman (Sinclair 45), Macken og Fowler. På bænken: Arason og Wanchope. Advarsel til Distin.

15.02.04

City er ude af denne sæsons FA Cup. Manchester United vandt med 4-2 på Old Trafford på trods af at spille med 10 mand i 52 minutter. Gary Neville fik det røde kort i det 38. minut for at nikke en skalle mod Steve McManaman (billedet). City formåede ikke at udnytte det spillemæssige overtag i de første 25 minutter af anden halvleg og så slog Ruud Van Nistelrooy til for United. Kampens seks mål faldt således: 1-0 ved Paul Scholes (34), 2-0 ved Ruud Van Nistelrooy (70), 3-0 ved Cristiano Ronaldo (72), 3-1 ved Michael Tarnat (77), 4-1 ved Ruud Van Nistelrooy (79) og 4-2 ved Robbie Fowler (86). Kevin Keegan forholdt sig underlig passivt i hele kampen og skiftede heller ikke ud undervejs. Især kan det undre at Jonathan Macken ikke kom ind, da City spillede 11 mod 10. City stillede med følgende hold: Arason, Van Buyten, Dunne, Distin, Tarnat, Wright-Phillips, McManaman, Reyna, Barton, Sibierski og Fowler. På bænken: Stuhr-Ellegaard, Wiekens, Bosvelt, Elliott og Macken. Advarsel til Tarnat og Barton.

5.02.04

Nicolas Anelka må imødese tre spilledages karantæne. City fik intet ud af sin appel til FA og Anelka må sidde over i Premier League kampene mod Bolton, Chelsea og Manchester United. City må også undvære Anelka (skadet igår) mod Birmingham på søndag, men City har altså bevist, at man kan klare sig fint uden sin topscorer. Den utrolige kamp mod Tottenham har givet anledning til en række herlige citater i pressen. Her er et lille udpluk:

"Where´s the nearest job centre?" (Kevin Keegan i pausen).

"We´re going to win the Cup" (Syngende City-fans i starten af anden halvleg).

"If you played football for fifty years, you would probably not be involved in a game such as that" (Paul Bosvelt).

"At half-time, 3-0 down, Keegan was facing the sack. 45 minutes later, he was babbling away like the Keegan of old, happiness smeared all over his chops like a five-year-old on Christmas morning" (BBC).

"Daniel Van Buyten was watching the match with us and he asked me if all the games were like this. I told him that they were, but that this one was one of the more boring ones. Usually the games are more exciting than this one" (Kevin Keegan).

"This is what being a football fan is all about" (Manchester Evening News).

"Even Anelka left smiling" (The Times).

4.02.03

Spændende, nervepirrende, helt utrolig kamp - det må gå over i historien, som et af de mest fantastiske come-back i FA Cup nogensinde. City var helt til rotterne i første halvleg og gik til pausen bagud 3-0. Tilmed måtte Nicolas Anelka udgå med en skade og Joey Barton fik det røde kort lige inden pausen. Men med 10 mand i hele anden halvleg præsterede City at vinde 4-3 i aftenens TV-kamp mod Tottenham på White Hart Lane. Jonathan Macken scorede sejrsmålet på hovedstød i dommerens tillægstid. Selv om han blev passeret tre gange spillede Arni Arason faktisk en flot debutkamp i City-målet. Han holdt i flere situationer City inde i kampen. Om anden halvleg sagde Kevin Keegan overstadigt efter kampen: "If we can play like that with 11 men then nobody will beat us, so bring them all on." Og man forstår hans glæde - i pausen var han parat til at opsøge den nærmeste arbejdsformidling for at finde nyt arbejde! De afgørende momenter i kampen følger her: Ledley King scorer på frispark til 1-0 efter to minutter. Robbie Keane øger til 2-0 efter 19 minutter. Nicolas Anelka udgår med en lyskeskade i det 27. minut. Christian Ziege scorer til 3-0 på frispark efter 43 minutter. I det 45. minut bliver Joey Barton udvist (gult-rødt). Sylvain Distin reducerer på hovedstød i det 48. minut. City reducerer til 2-3 i det 61. minut på et skud fra Paul Bosvelt, der bliver rettet kraftigt af undervejs. Shaun Wright-Phillips udligner elegant til 3-3 efter 80 minutter på kanten af off-side. Jonathan Macken sender de tilrejsende City-fans i ekstase med sit hovedstødsmål i tillægstiden. På billedet jubler Dunne, Sun, Wright-Phillips, Arason og Distin efter triumfen. En fantastisk vending på en fantastisk underholdende fodboldkamp og en uhyre tiltrængt opmuntring for Kevin Keegan og de mange City-fans, som nu kan se frem til lokal-derby i 5. runde på Old Trafford den 14. februar. City stillede med følgende hold: Arason, Dunne, Distin, Sun, Tarnat, Barton, Bosvelt (Sibierski 80), Sinclair (McManaman 80), Wright-Phillips, Fowler og Anelka (Macken 27). På bænken Stuhr-Ellegaard og Jordan. Advarsel til Barton, Bosvelt og Sun. Udvisning (gult-rødt) til Barton (45).

13.01.04

Dagens opsigtsvækkende nyhed er, at David Seaman har besluttet at afslutte sin karriere med øjeblikkelig virkning. Seaman har erkendt, at skaderne har plaget ham - senest en skulderskade - og at det med hans alder tager for lang tid at komme over skaderne. David Seaman blev ikke den succes i City, som man havde håbet på og nu har veteran-keeperen efter moden overvejelse sagt stop. Den 33-årige West Ham- og landsholdsmålmand David James er udset til at afløse Seaman, der selv har anbefalet sin efterfølger. City og West Ham skulle være blevet enige om en transfersum og James forventes i løbet af onsdagen at underskrive en kontrakt. Han kan få sin debut på lørdag mod Blackburn. I forvejen har City den islandske landsholdsmålmand Arni Arason til prøvetræning i denne uge. Kevin Keegan har afvist avisskriverier om, at Nicolas Anelka skulle være utilfreds og ønske sig væk fra City. "Han har ikke banket på min dør og ytret ønske om at komme væk", udtaler Citys manager. Uanset hvad Keegan siger, så står det efterhånden klart, at Anelka ikke kan få indfriet sine ambitioner om Champions League med Manchester City (foreløbig), så et godt bud må være, at Anelka sælges til sommer.

3.12.03

City er ude af Liga Cup (Carling Cup) efter nederlag på 3-1 til Tottenham på White Hart Lane. En fattig trøst var det, at det endelig lykkedes for City at score et mål. Robbie Fowler reducerede i det 79. minut på hovedstød efter en misforståelse i Tottenham-forsvaret. Men City spillede en ringe første halvleg, hvor Spurs scorede to gange ved henholdsvis Darren Anderton (9. minut) og Helder Postiga (30. minut). City kom bedre med i anden halvleg og fik som nævnt reduceret. City var også tæt på en udligning, men meget symptomatisk for et hold i krise, så var det i stedet Tottenham, der satte tingene på plads til sidst. I dommerens tillægstid øgede Frederic Kanoute til 3-1 efter et hurtigt kontraangreb. City stillede med følgende hold: Stuhr-Ellegaard, Distin, Sommeil, Dunne, Tarnat (McManaman 71), Barton, Reyna, Sinclair, Wright-Phillips, Anelka og Fowler. På bænken: Schmeichel, Wiekens, Sibierski og Macken. Advarsel til Wright-Phillips og Anelka. City er nu uden sejr i seks kampe i træk (målscore 2-11) og Kevin Keegan er inde i sin værste periode som manager for City.

28.11.03

Nedturen fortsætter for City, som torsdag blev slået ud af UEFA Cup efter 0-0 i Polen mod ukendte Groclin Grodzisk. Udgangspunktet 1-1 var ikke godt at komme til Polen med og man vidste, at dette ville blive vanskeligt. City havde dog nogle oplagte chancer og især Fowler og Anelka svigtede. Også Groclin havde flere gode forsøg, men kampen sluttede som den begyndte med 0-0. City fik ikke spillet til at flyde, men kunne alligevel have vundet kampen - bedre var polakkerne trods alt ikke. City stillede op uden en skadet Michael Tarnat, som blev erstattet af Sylvain Distin. David Sommeil og Richard Dunne udgjorde i stedet midterforsvaret. City stillede med følgende hold: Seaman, Sommeil, Dunne, Distin, Sun, Barton, Sinclair, McManaman, Wright-Phillips (Reyna 79), Anelka (Macken 74) og Fowler (Wanchope 75). På bænken Stuhr-Ellegaard, Wiekens, Bosvelt og Sibierski. Advarsel til Fowler og Dunne.

23.11.03

Det går stærkt nedad bakke for City i øjeblikket. Der var ingen opmuntring at hente på St. James Park i Newcastle, hvor hjemmeholdet vandt en komfortabel sejr på 3-0 over et City-mandskab uden selvtillid. City startede ellers kampen godt, men fik ikke udnyttet nogle af de få målchancer der opstod, hvorefter Newcastle kom mere og mere ind i kampen. Newcastle åbnede scoringen ved Shola Ameobi på hovedstød efter 57 minutter. Alan Shearer fulgte op med yderligere to scoringer (77. og 85. minut) og var således stærkt medvirkende til at sende City til tælling. Ingen af de to hold spillede op til deres bedste, men Newcastle fortjente trods alt sejren. City var uden de skadede Tiatto og Wanchope, den influenzaramte Reyna og den karantæneramte Shaun Wright-Phillips. City stillede med følgende hold: Seaman, Dunne, Distin, Sun, Tarnat, Barton, Bosvelt (Berkovic 72 (Sibierski 88)), Sinclair, McManaman, Anelka og Fowler (Macken 72). På bænken Stuhr-Ellegaard og Sommeil. Advarsel til Tarnat og Distin.

15.10.03

City gik sikkert videre til 2. runde i UEFA Cup. Uden at imponere vandt City 1-0 i Belgien over Lokeren og går videre med en samlet score på 4-2. Sejrsmålet i Lokeren blev scoret af Nicolas Anelka på et straffespark (billede) i det 19. minut begået mod Paolo Wanchope. Straffesparket var i den tynde ende af skalaen og gav anledning til vilde protester hos hjemmeholdet. City overlod meget af initiativet til belgierne, men det var tydeligvis ikke et europæisk tophold City var oppe imod. Lokeren skabte kun få farlige chancer. City stillede op som følger: Seaman, Distin, Sommeil, Sun, Tarnat, Bosvelt, Wright-Phillips, Sinclair (Barton 89), McManaman, Wanchope (Reyna 78) og Anelka. På bænken Weaver, Wiekens, Berkovic, Sibierski og Fowler. Lodtrækning til 2. runde foretages fredag middag.

26.08.03

City fik 24 timer på førstepladsen, som her til aften er overtaget af Portsmouth. Sjovt så længe det varede. Det er ikke ligefrem hverdagskost, at se City placeret øverst i Englands bedste fodboldrække. Det leder tanken hen på, hvornår City sidst har ført Premier League. Faktisk er det aldrig sket i tiden med Premier League. Vi skal helt tilbage til sæsonen 1982-83 - dengang den bedste række hed 1. division. Efter tre spillerunder strøg City til tops. Knebne sejre over Norwich, Stoke og Watford bragte City alene i spidsen med ni point for tre kampe. Glæden var kortvarig - City var duks fra den 4. til den 7. september 1982, men endte faktisk sæsonen med at rykke ned! Så galt går det forhåbentlig ikke i denne sæson.

25.08.03

City overtog (i hvert fald for en stund) førstepladsen i Premier League. I en meget underholdende og dramatisk kamp (især i anden halvleg) vandt City her til aften med 3-2 på Ewood Park over Blackburn. En vidunderlig sejr og den helt rigtige optakt til braget mod Arsenal på søndag på City of Manchester Stadium. City fik en drømmestart på kampen da Michael Tarnat efter tre minutter langt udefra kanonerede et frispark i nettet. På billedet ses Tarnat liggende nederst! Lige inden pausen var Trevor Sinclair så uheldig at heade et hjørnespark i eget net. 1-1 ved pausen. I anden halvlegs 59. minut kom City igen foran - dennegang ved Joey Barton, som brød igennem og scorede til venstre for Friedel i Blackburn-målet. Hjemmeholdet svarede hurtigt igen. Igen efter et hjørnespark som dennegang blev headet ind af Amoruso. Ingen af holdene var tilfredse med et point og kampen bølgede frem og tilbage. Sejren kunne være gået til hvad side det skulle være, men City havde Nicolas Anelka.... Fire minutter før tid sprintede han forbi Amoruso og scorede fra en ekstrem spids vinkel mellem benene på den stakkels Friedel. 3-2 til City holdt kampen ud - til stor jubel for spillerne, de medrejsende fans og alle City-fans på pubberne rundt om i landet. City gav Premier League debut til Paul Bosvelt, men var uden de småskadede Robbie Fowler og Paolo Wanchope. Shaun Wright-Phillips støttede dog Nicolas Anelka godt i angrebet. City stillede med følgende hold: Seaman, Distin, Sommeil, Sun, Tarnat, Barton, Bosvelt, Sibierski, Sinclair, Wright-Phillips og Anelka. På bænken Weaver, Dunne, Tiatto, Berkovic og Macken. Advarsel til Distin. Kevin Keegans kommentar: "Der var to angrebslystne hold på banen iaften, to hold der ville vinde. Når man har det, kommer der en god gang fodbold ud af det. Vi vandt knebent i en fremragende kamp."

10.08.03

City indviede sit nye stadion med en 2-1 sejr over FC Barcelona. Gæsterne fra Nou Camp kom til kort på Citys nye "Blue Camp", hvor hjemmeholdet så ud til at befinde sig godt. 36.500 tilskuere sagde goddag til det nye stadion og de nye trøjer og farvel til Ali Benarbia og Shaun Goater (endnu engang). Kampen blev indledt med et minuts stilhed (billede) til minde om Marc-Vivien Foe. Udover stående ovationer til Ali Benarbia og Shaun Goater var der også stor hyldest til Barcelonas Ronaldinho - for ikke at have valgt Manchester United som sin nye klub. Ali Benarbia blev udskiftet med Eyal Berkovic efter en lille halv time og Berkovic spillede så overbevisende, at Kevin Keegan nok bør prøve at holde på ham. City kom foran ved Nicolas Anelka efter 34 minutter. Saviola udlignede for Barca i det 58. minut, men Citys nye midtbanemand Trevor Sinclair sikrede City-sejren med et flot hovedstød efter 67 minutter på oplæg fra Jihai Sun. Paolo Wanchope havde kort efter et hovedstød på stolpen. Richard Dunne reddede et forsøg fra Iniesta på målstregen mod slutningen af kampen. City stillede med følgende hold: Seaman, Sommeil (Dunne 73), Distin, Sun, Tiatto, Bosvelt (Sibierski 73), Wright-Phillips, Benarbia (Berkovic 29), Sinclair (Barton 73), Anelka (Wanchope 63) og Fowler (Macken 63).

26.07.03

City vandt 2-1 over Feyenoord på Århus stadion. Hermed har City afsluttet sit træningsophold i Danmark. Et ophold som Kevin Keegan har været meget tilfreds med. Hvem ved - måske bliver det alle gode gange tre næste år. Godt 7.500 tilskuere overværede en jævnbyrdig træningskamp i Århus, hvor vi endelig fik set Paolo Wanchope igen - tilmed som målscorer. Feyenoord var kommet foran efter 25 minutter i en situation hvor Sylvain Distin og Carlo Nash tilsyneladende misforstod hinanden. Anelka udlignede kort efter på et fladt spark fra en spids vinkel i højre side. Paolo Wanchope scorede Citys sejrsmål kort før tid fra kanten af feltet på et godt oplæg fra Trevor Sinclair. Opstillingen var som følger: Nash, Sun, Sommeil (Dunne 46), Distin (Wiekens 63), Tarnat (Jordan 76), Wright-Phillips (Shuker 83), Negouai (Horlock 63), Berkovic (Barton 46), Sinclair, Fowler (Macken 46) og Anelka (Wanchope 46). Distin er iøvrigt udpeget til anfører i den kommende sæson. Det synes nu sikkert, at Alf-Inge Haaland lægger støvlerne på hylden. Nordmanden har ifølge den norske avis Aftonbladet erkendt, at han ikke får come-back i topfodbold. Haaland havde to år tilbage af sin kontrakt, men blev opsagt af City i februar måned. Parterne skulle nu være kommet økonomisk overens, således at Haaland får udbetalt delvis dækning for kontraktperioden. Ali Benarbia stopper alligevel ikke. Han tager to (økonomisk indbringende) år i oliestaten Qatar i klubben Al-Rayyan som afslutning på karrieren.

23.07.03

City tabte træningskampen i Odense med 1-0 til OB. City spillede dog bedre end i Mansfield og formkurven peger opad. Målet blev scoret et kvarter før tid af Mwape Miti. Citys to danske spillere var på banen i hver sin halvleg. Trevor Sinclair kom ind og spillede en udmærket anden halvleg for City. På billedet ses den nye City-målmand David Seaman. Der var lidt over 8.000 tilskuere på Odense stadion. City stillede op som følger: Seaman (Ellegaard 46), Sun (Dunne 62), Bischoff (Mettomo 46), Distin, Tarnat (Horlock 62), Wright-Phillips (Sinclair 46), Negouai (Barton 46), Berkovic (Sun 82), Tiatto (Wiekens 70), Fowler og Anelka (Goater 70). Paolo Wanchopes skade er ikke så slem som først antaget og han træner nu sammen med de øvrige spillere i Århus. City og Feyenoord er blevet enige om en transfersum på 400.000 pund for den 33-årige midtbanespiller Paul Bosvelt, som forventes at underskrive en to-årig kontrakt i denne uge. City har accepteret et bud fra Reading på ca. 600.000 pund for Shaun Goater. Spørgsmålet er om Goater og Reading kan blive enige om de personlige vilkår. Det vil først blive afklaret når City vender hjem fra træningsopholdet i Danmark.

28.06.03

Det kom idag frem, at Marc-Vivien Foe var plaget af dysenteri i dagene op til den fatale kamp mod Columbia i Confederations Cup. "Han skulle slet ikke have spillet, men ville selv. Lægerne skulle have stoppet ham", udtaler den 26-årige enke Marie-Louise Foe. Camerouns træner, Winfried Schæfer, var opmærksom på træthedstegnene hos Foe og ville skifte ham ud kort før han kollapsede. Men Foe insisterede på at blive inde og det kostede ham livet. De fleste betragter Confederations Cup som en ligegyldig og overflødig turnering, men for Marc-Vivien Foe betød det utrolig meget at spille for sit land - og det kostede altså dyrt, at han ikke lyttede til sin krop.

27.06.03

Marc-Vivien Foes alt for tidlige død har rystet fodboldverdenen og de mange tilkendegivelser der er kommet fra spillere, trænere og fans vidner om, at Foe var meget vellidt i branchen. I respekt for Marc-Vivien Foe har City besluttet, ikke at at anvende trøje nr. 23, som Foe spillede med i den forløbne sæson. Udenfor Maine Road er der dagen igennem lagt blomster og hængt billeder og trøjer op til minde om den afdøde midtbanespiller fra Cameroun. En af hilsenerne til Foe lød: "Du var kun hos os i én sæson, men du vil være i vore hjerter for evigt."

26.06.03

Marc-Vivien Foe fra Cameroun er død - 28 år. Han kollapsede i det 72. minut i dagens landskamp i Confederations Cup mod Columbia i Lyon. Foe faldt om uden at være i nærkamp med andre spillere og blev forsøgt genoplivet af lægerne - men forgæves. Et tragisk og uforståeligt dødsfald. En obduktion skal nu fastslå dødsårsagen, som menes at være hjertestop. For tre år siden blev Foe ramt af malaria, men kom sig forholdsvis hurtigt. Foe var udlånt fra netop Lyon til City i hele sidste sæson og markerede sig stærkt på midtbanen med ni scoringer. Før tiden i Lyon spillede han i Lens og West Ham. Foe nåede over 60 landskampe for Cameroun.

4.06.03

Ikke helt uventet har City indgået en et-årig aftale med Arsenals David Seaman. Den 39-årige veteranmålmand har spillet 13 sæsoner i Arsenal og er noteret for 75 landskampe for England, heraf flere mens Keegan var landstræner. Seaman kommer til City på en fri transfer og menes at få en ugeløn på 30.000 pund. Spørgsmålet er om Carlo Nash og/eller Nicky Weaver vil væk fra City ovenpå nyheden om kontrakten med Seaman. Målmand Brian Murphy, en af Citys egne Academy-spillere, er allerede blevet fritstillet. Seaman er, ligesom Schmeichel var det, en kortsigtet løsning, men man kan ikke nægte, at manden med hestehalen har meget stor rutine. Det kan City få gavn af, ikke mindst i de kommende UEFA Cup kampe. City er også blevet enige med Bayern Münchens Michael Tarnat (billede) om en et-årig kontrakt. Den 33-årige eks-landsholdsspiller har spillet de sidste seks sæsoner i Bayern som venstre back eller defensiv midtbane. Tarnat har fremhævet Kevin Keegan og det nye stadion som de to væsentlige årsager til klubskiftet, som igen sker i form af en fri transfer. Også Tarnat har stor international erfaring - han var bl.a. med på Bayerns tabende hold i Champions League finalen i 1999 mod Manchester United. City har idag meddelt, at Stuart Pearce fortsætter sit job som assistent-træner foreløbigt frem til nytår.