City-nyt

Sæsonen 2006-2007.

 

21.05.07

Der er stadig usikkerhed med hensyn til en eventuel overtagelse af Manchester City. Thaksin Shinawatras advokat oplyser, at han forventer en afklaring inden udgangen af maj. Medierne anslår at et bud vil komme til at ligge på 100-120 millioner pund. Et formelt bud fra Shinawatra skal offentliggøres på børsen, så aktionærerne kan tage stilling, men det er en forudsætning, at der på forhånd er enighed med storaktionærerne John Wardle, David Makin og Mark Boler - ellers kan overtagelsen ikke blive til noget. De tre ejer tilsammen næsten 49 % af aktierne. Også BSkyB med næsten 10 % og Francis Lee med omkring 7 % har anselige aktieposter i City. Den sidste trediedel af aktierne er fordelt på ca. 5000 mindre aktionærer. Et bud fra Shinawatra skal givetvis dække de lån, som John Wardle og David Makin har ydet City og der er også andre kreditorer, der skal have deres tilgodehavender indfriet. Et andet spørgsmål er hvor mange penge en ny manager vil få stillet til rådighed til spillerindkøb. Shinawatra forsøgte for tre år siden at overtage Liverpool - men uden held. Heller ikke med hensyn til en ny manager er der meget nyt. Men flere kendte navne, bl.a. Gerrard Houllier, Ronald Koeman og Louis van Gaal, er allerede udelukket, enten af dem selv eller af deres respektive klubber. Senest har også Sven-Göran Eriksson meldt ud, at han ikke er interesseret i at blive manager i City. Han siger rent ud: "No, I'm interested to have a good football team next season. There are other teams." Så er det ligesom sat på plads. 

14.05.07

City har fyret Stuart Pearce

Blot et døgn efter nederlaget til Tottenham og endnu en skuffende sæson fik Stuart Pearce sparket som manager i City. Ledelsen i City tog idag konsekensen af de dårlige resultater og stoppede samarbejdet med Pearce, som var tæt på at bringe City i UEFA Cup i sin første sæson hos City (ni kampe i foråret 2005). Men siden gik det skidt for Pearce og City. I den netop overståede sæson formåede City ikke at score et eneste mål i de sidste otte Premier League hjemmekampe og i sæsonens 19 hjemmekampe blev det til sølle 10 mål. Pearce havde ikke de samme midler til rådighed som Kevin Keegan, men Pearces køb af de to angribere Georgios Samaras og Bernardo Corradi for tilsammen 7,5 millioner pund var en katastrofe. Pearce fik støt og roligt en stor del af supporterne imod sig og salget af sæsonkort til den kommende sæson er dykket markant. Disse ting tilsammen gjorde, at man tog beslutningen om at skille sig af med Stuart Pearce, som noteres for 97 kampe (incl. pokalkampe), hvoraf de 34 blev vundet, 20 endte uafgjort og 43 blev tabt. Kigger man alene på Premier League ser tallene således ud: 85 kampe gav 28 sejre, 17 uafgjorte og 40 nederlag. Ser man udelukkende på de to hele Premier League sæsoner bliver tallene endnu dårligere: 76 kampe gav 24 sejre, 13 uafgjorte og 39 nederlag. En pudsig detalje: Stuart Pearces første kamp som manager for City var på udebane mod Tottenham, hvor City tabte med 2-1. Modstanderen og resultatet var nøjagtig det samme i Pearces sidste kamp som City-manager. City har idag præsenteret den nye hjemmebanedragt for den kommende sæson. Den er designet af det franske firma Le Coq Sportif, som City har indgået aftale med. Aftalen indbringer City 10 millioner pund over de kommende fire år - en fordobling i forhold til den hidtidige aftale med Reebok. De sorte striber ved skuldrene og de hvide ærmer er væk og istedet er kommet nogle tynde hvide striber på trøjen. Det nye design præsenteres på billedet af Jihai Sun. Inden længe vil der blive præsenteret to nye udebanedragter.

13.05.07

City sluttede sæsonen med endnu et nederlag og ender på en 14. plads med 42 point. En plads højere end sidste år, men med et point færre. Tottenham vandt 2-1 over City hjemme på White Hart Lane og er klar til UEFA Cup. Hjemmeholdet kom foran allerede efter 10 minutter ved Robbie Keane på kanten af off-side og efter en halv time blev det 2-0 ved Berbatov. City fik reduceret i det 40. minut på hovedstød af Emile Mpenza og selv samme Mpenza havde en stor chance for at udligne inden pausen. City var godt med i anden halvleg, men det var Tottenham der havde den største chance. Et noget hårdt dømt straffespark mod Richard Dunne på Didier Zokora. Men Jermain Defoes skud blev reddet af Isaksson og Defoe sendte herefter returen over mål. City stillede med følgende hold: Isaksson, Onuoha, Dunne, Distin (Hamann 28), Jordan, Sun, Johnson, Ireland, Beasley (Samaras 81),Vassell og Mpenza. På bænken Weaver, Dickov og Laird. Advarsel til Vassell. Det står allerede nu klart at Stephen Jordan og Trevor Sinclair vil blive fritstillet her i sommerpausen og efter al sandsynlighed vil også Bernardo Corradi, Sylvain Distin og Joey Barton forlade City. For sidstnævntes vedkommende kræver det, at den nye klub hoster op med en transfersum på 5,5 millioner pund.  

5.05.07

Heller ikke sæsonens sidste hjemmekamp mod lokalrivalerne fra United bød på nogen scoring til City, der misbrugte et straffespark 10 minutter før tid. Darius Vassel skød lige på Van der Saar i United-målet (billedet). Til gengæld scorede United på deres straffespark efter 34 minutter. Christiano Ronaldo blev fældet af Michael Ball og scorede selv fra 11-meter pletten. Michael Ball havde tidligere i kampen trampet på en liggende Ronaldo og var heldig med at undgå en udvisning. City matchede United rent fysisk, men haltede slemt efter med hensyn til det tekniske og det polerede fodboldspil. Kampens største chance iøvrigt tilfaldt Rio Ferdinand, der headede på overliggeren fra nært hold efter 23 minutters spil. Der blev sat sæsonrekord med 47.224 tilskuere på City of Manchester Stadium. Efter 1-0 sejren er United så godt som sikker på mesterskabet. Chelsea skal vinde sine sidste tre kampe samtidig med at United skal tabe deres to for at forhindre det. City satte ny engelsk bundrekord med hensyn til antal scoringer på hjemmebane i den bedste række. 10 scoringer i 19 hjemmekampe! Det ville under normale omstændigheder betyde nedrykning, men seks sejre på udebane redder City i denne ellers meget skuffende sæson. City uden Joey Barton stillede op som følger: Isaksson, Onuoha, Dunne, Distin, Ball, Hamann (Sun 46), Johnson, Ireland (Dickov 69), Beasley (Sinclair 61), Vassell og Mpenza. På bænken Weaver og Samaras. Advarsel til Johnson og Dickov. Næste søndag slutter City sæsonen af ude mod Tottenham.

1.05.07

Ifølge Citys egen hjemmeside er en unavngiven spiller blevet suspenderet for resten af sæsonen. BBC mener at vide at det drejer sig om Joey Barton, som skulle have været involveret i et slagsmål med Ousmane Dabo under træning. Og det kan næppe komme bag på ret mange. Barton har adskillige gange været involveret i uheldige episoder. Spørgsmålet er nu om Joey Barton stadig har en fremtid i City eller om bægeret er fyldt og et spillersalg bliver aktuelt til sommer. Den tidligere thailandske premierminister Thaksin Shinawatra har bekræftet sin interesse i at overtage Manchester City. Flere medier omtaler at et bud i nærheden af 100 millioner pund er forestående. Shinawatra har skabt sin formue via investeringer i Thailands største teleselskab Shin Corp. Foreløbig har Shinawatras rådgivere fået adgang til Citys regnskaber inden han eventuelt fremkommer med et formelt bud. To amerikanske selskaber og tidligere City-spiller Ray Ranson har også været nævnt som mulige investorer i klubben. 

2.04.07

Bundholdene er for alvor begyndt at røre på sig, så det var uhyre vigtigt, at det lykkedes at komme fra St. James Park i Newcastle med tre point. Det lignede ellers længe en målløs forestilling, men 10 minutter før tid blev Emile Mpenza spillet fri af Michael Johnson og fik scoret til 1-0. City forsvarede med held føringen kampen ud. Det var i denne periode at hjemmeholdet havde sine farligste chancer, bl.a. et hovedstød af Steven Taylor på overliggeren. City var godt organiseret og havde mange folk bag bolden. Newcastle havde svært ved at skabe farlige chancer. For City havde Mpenza i første halvleg et godt skud på stolpen. Nedum Onuoha havde erstattet den skadede Micah Richards og City stillede med følgende hold: Isaksson, Onuoha (Trabelsi 85), Dunne, Distin, Ball, Sun, Barton, Hamann (Samaras 46), Johnson, Vassell og Mpenza. På bænken: Weaver, Corradi og Miller. Advarsel til Vassell, Sun og Barton.

18.03.07

City sikrede sig tre vitale point i udekampen på Riverside mod Middlesbrough. Kampen lå på et godt tidspunkt for City, idet hjemmeholdet allerede på mandag skal møde Manchester United i en FA Cup kvartfinaleomkamp. Middlesbrough havde valgt at spare Jonathan Woodgate og Mark Viduka, og det var i hvert fald ikke til nogen skade for City. Desværre måtte Micah Richards udgå med en skade efter 22 minutter. Efter en jævn og målfattig første halveg fik City hul på bylden i det 61. minut, da et hjørnespark fra Joey Barton blev forlænget af Emile Mpenza, hvorefter Sylvain Distin kunne score. Det forventede pres fra hjemmeholdet udeblev, og i stedet scorede City i det 74. minut ved Mpenza på en frispilning af Barton. Mpenza fik en advarsel for at overdrive sin jubelscener efter scoringen, men det vil nok blive ham tilgivet. Det ser ud til at Mpenza kan blive en gevinst for City, som stillede med følgende hold: Isaksson, Richards (Samaras 22), Dunne, Distin, Sun, Barton, Hamann, Johnson, Ball, Vassell (Beasley 84) og Mpenza. På bænken Weaver, Dabo og Corradi. Advarsel til Barton og Mpenza. 

14.03.07

City tabte 1-0 til Chelsea og de lyseblå har stadig kurs mod nedrykning. Et straffespark begået af Micah Richards efter 25 minutter var nok for Chelsea. Frank Lampard scorede fra 11-meter pletten. Chelsea havde også et par gode chancer til at øge føringen, men kørte under alle omstændigheder en sikker sejr i hus mod et godt kæmpende, men ufarligt og ideforladt hjemmehold, der stillede op som følger: Isaksson, Richards, Dunne, Distin, Ball, Sun (Miller 62), Ireland, Barton, Hamann (Dabo 80), Mpenza og Vassell (Samaras 72). På bænken Hart og Dickov. Advarsel til Hamann, Dunne og Richards.

11.03.07

7.500 City-fans havde taget turen til Ewood Park og kulissen inden kampen mindede lidt om den søde maj-dag i 2000, da City med en 4-1 sejr sikrede sig oprykning til Premier League. Ak ja, det var tider dengang. Idag var der ikke noget at glæde sig over. City tabte kvartfinalen med 2-0 til Blackburn og er ude af FA Cup. City startede ellers godt og var spildominerende, men skabte ikke de store chancer. Da først Rovers kom foran ved Aaron Mokoena efter 25 minutter, anede man hvor det bar hen. Blackburn blev reduceret til 10 mand 20 minutter før tid, da målscorer Mokoena fik sit andet gule kort. Men det hjalp heller ikke City, og Blackburn rundede den ikke særlig velspillede kamp af med at score til 2-0 ved Matt Derbyshire på et hurtigt kontraangreb i overtiden. City præsterede ikke et eneste forsøg inden for målrammen i hele kampen ... City stillede med følgende hold: Weaver, Richards, Dunne, Distin, Ball, Sun (Beasley 57), Hamann (Samaras 76), Ireland, Barton, Corradi (Mpenza 81) og Vassell. På bænken Isaksson og Trabelsi. Advarsel til Barton, Hamann, Dunne og Richards. Presset på Stuart Pearce er selvsagt ikke blevet mindre efter søndagens FA Cup exit. City skal nu koncentrere sig om at bjerge pladsen i Premier League. Og det kan blive svært nok, som det kører i øjeblikket. Den tidligere Swansea-manager Kenny Jackett har fået posten som træner for reserveholdet. Han erstatter Frankie Bunn, der tog med Tim Flowers til Coventry.

5.03.07

Hvor længe holder Stuart Pearce som manager? Læser man kommentarerne fra City-fansene på Manchester Evening News er det åbenlyst, at rigtig mange City-fans har mistet tålmodigheden med Citys manager og kræver hans afgang. Flere har endda kigget i krystalkuglen og forudser, at Manchester United på næstsidste spilledag med en sejr på City of Manchester Stadium vinder mesterskabet og samtidig sender City ned i den næstbedste række. Kigger man på kampprogrammet kan det også være svært at se, hvor de nødvendige point skal komme fra. City mangler at møde "de fire store" Manchester United, Chelsea, Liverpool og Arsenal. Udekampe mod Middlesbrough, Newcastle og Tottenham ligner også tre nederlag. Så er der fire kampe tilbage. Fulham og Watford ude samt Aston Villa og Charlton hjemme. Her kan netop Charlton hjemme den 6. april blive en sand gyser. Hvis City taber her, så kan det meget vel ende med nedrykning. Måske er ledelsen handlingslammet, fordi man ikke har noget alternativ til Stuart Pearce. Der er formentlig ingen kvalificerede kandidater ledige på markedet, som er villige til at overtage posten på nuværende tidspunkt.


Stuart Pearce fotograferet i foråret 2005

Stuart Pearce fotograferet i marts 2007 - to år senere. Vi bliver alle ældre, men alligevel... Noget kunne tyde på, at det slider hårdt at være City-manager. 

1.02.07

Transfervinduet er lukket og endnu engang ser vi, at City trods tilsyneladende ihærdige anstrengelser ikke har været i stand til at tiltrække interessante navne. Det er meget betænkeligt, at det ikke er lykkedes at få en angriber med mål i støvlerne til klubben. Eneste tilgang er venstre-backen Michael Ball (billedet), som er kommet til fra PSV Eindhoven efter en uges prøvetræning. Han har fået en kontrakt på et halvt år. Transferbeløbet er ikke oplyst, men ligger givetvis i den billige ende. Ball har en fortid i Everton og Rangers. 

 

 

1.01.07

City fik en perfekt start på 2007 med en 2-1 sejr over Everton. Det lignede ellers ikke noget i første halvleg, som var fornærmende ringe og fattig på målchancer - især fra Citys side. Everton var spildominerende i første halvleg og City kunne være tilfredse med 0-0 ved halvleg. Anden halvleg blev heldigvis bedre. Stuart Pearce benyttede pausen til at skifte opstilling fra 3-5-2 til 4-4-2 og udskifte Bernardo Corradi med Georgios Samaras. Det skulle vise sig at være nogle gode dispositioner. Allerede fem minutter efter scorede grækeren på et indlæg fra DaMarcus Beasley. Og i det 71. minut fik City straffespark, da en fremstormende Darius Vassell blev nedlagt i feltet af målmand Tim Howard. Samaras scorede fra pletten til 2-0. Syv minutter før tid fik Everton reduceret ved Leon Osman, men det lykkedes City at holde fast og hive sejren hjem. Den tredie sejr på stribe - ikke just hverdagskost for en hårdt prøvet City-fan. City stillede med følgende hold: Weaver, Dunne, Distin, Jordan, Onuoha, Richards, Trabelsi (Miller 85), Dabo, Beasley, Vassell og Corradi (Samaras 46). På bænken Isaksson, M.Mills og Dickov. Advarsel til Trabelsi og Miller. Citys unge reservemålmand Joe Hart er udlånt en måned til Tranmere.

10.12.06

Lokalopgøret på Old Trafford endte med en sejr til United på 3-1. City kæmpede udmærket, men var oppe mod et mandskab, der var en klasse bedre, selv på en dag hvor de røde ikke spillede op til deres bedste. På dette niveau bliver individuelle fejl ubønhørligt straffet og det måtte City til fulde sande. City kom bagud allerede efter seks minutter, da Wayne Rooney scorede efter et indlæg fra Christiano Ronaldo. Et indlæg der blev fejlbedømt af Sylvain Distin. Fra da af var det op ad bakke for City. Lige inden pausen blev det 2-0 ved Louis Saha. Forud for scoringen mistede Richard Dunne bolden til Rooney. City fik reduceret ved Trabelsi i det 72. minut, men Ronaldo udnyttede 12 minutter senere et indlæg fra Rooney, som blev fejlbedømt af Richard Dunne. Dermed blev det 3-1 - iøvrigt en scoring der lugtede af off-side. City sluttede kampen med 10 mand, da Corradi kort før tid fik sin anden advarsel for film. City stillede med følgende hold: Weaver (Isaksson 46), Richards (Beasley 76), Dunne, Distin, Thatcher, Trabelsi, Reyna (Ireland 46), Barton, Vassell, Corradi, Samaras. På bænken Onuoha og Dickov. Advarsel til Thatcher, Reyna og Corradi. Udvisning gult-rødt til Coradi (90).

29.11.06

Endelig fik City en udesejr. Det lykkedes her til aften at slå Aston Villa uden en skadet Thomas Sørensen med 3-1. Sidste gang City kunne notere en udesejr var netop også mod Aston Villa tilbage i april 2006. I første halvleg spillede City noget nær det bedste i denne sæson og mål af Darius Vassell og Joey Barton sikrede en halvlegsføring på 2-0. Et minut før pausen havde hjemmeholdets Stiliyan Petrov et frispark på undersiden af overliggeren. Bolden slog ned på stregen og City slap med skrækken. I anden halvleg kom Villa bedre med i kampen og fik reduceret efter 65 minutter ved Gavin McCann. Sylvain Distin (billede) fjernede dog enhver tvivl om udfaldet, da han med et kvarter tilbage skød med frem fra egen banehalvdel, spillede et-to med Samaras, kæmpede sig forbi en Villa-forsvarer og scorede flot til 3-1. En fortjent sejr til City, som stillede med følgende hold: Weaver, Richards (Onuoha 90), Distin, Dunne, Thatcher, Trabelsi (Dickov 85), Reyna, Barton, Vassell, Corradi og Samaras (Hamann 76). På bænken Hart og Miller. Ingen advarsler.

21.10.06

Så kan det vist ikke blive meget værre. Citys i forvejen ringe spillende mandskab krydrede idag menuen med elendigt forsvarsspil og tabte 0-4 til et Wigan-hold, der langt fra var en skræmmende modstander. Et mareridt af en kamp, hvor City efter mindre end fire minutters spil var bagud med 2-0. Emile Heskey flugtede et indlæg fra Citys venstreside i nettet efter 67 sekunder og to minutter efter lavede Richard Dunne et klokkeklart selvmål. Så var den kamp afgjort og City lignede en parodi på et fodboldhold. Wigan scorede yderligere to gange i anden halvleg ved Henri Camara og Antonio Valencia. City var plaget af skader og måtte bl.a. undvære Sylvain Distin i forsvaret, men det kan ikke undskylde denne indsats. Det var skidt over hele linien. Stuart Pearce må tage sin del af ansvaret og kan være tæt på en fyring. City stillede med følgende hold: Weaver, M.Mills (Vassell 59), Richards, Dunne, Jordan, Sinclair, Barton, Hamann (Dickov 46), Johnson, Samaras og Corradi. På bænken: Hart, Onuoha og Laird. Advarsel til Hamann.

23.09.06

Georgios Samaras fik endelig gang i målscoringen, da City idag vandt 2-0 over et harmløst West Ham mandskab. Efter en målløs og svagt spillet første halvleg kom City på sejrskurs fem minutter inde i anden halvleg, da den unge Ishmael Miller tog en længere solotur dybt nede fra egen banehalvdel. Hans skud blev blokeret af en West Ham forsvarer og røg lige hen til Samaras, der flugtede bolden i nettet (billedet). Efter godt en times spil kom City på 2-0. Bernardo Corradi spillede Samaras fri i venstre side og han lobbede elegant bolden over den fremstormende West Ham målmand Roy Carroll. Gæsterne, som fik Anton Ferdinand skadet efter 20 minutter, havde faktisk ikke et eneste forsøg inden for målrammen og City kunne køre sejren hjem uden større problemer. Samtidig lettede presset på Stuart Pearce en smule. Pearce havde givet den 19-årige Ishmael Miller chancen fra start og det slap Miller ganske godt fra. City stillede med følgende hold: Weaver, Richards, Dunne, Distin, Jordan, Sinclair, Barton, Hamann, Miller (Reyna 81), Samaras (Ireland 89) og Corradi (Dickov 70). På bænken Hart og Beasley. Ingen advarsler.  

20.09.06

Man skulle næsten ikke tro det var muligt! Men City gentog kunststykket fra sidste sæson og blev slået ud af Carling Cup allerede i anden runde og ligesom sidste år var det en klub fra den trediebedste række, der kunne triumfere på hjemmebane mod City, der til lejligheden var klædt helt i sort. Meget passende - for City-spillerne gik bogstavelig talt helt i sort... Chesterfield vandt 2-1 over et City-hold, der vel at mærke var i stærkeste opstilling. Georgios Samaras scorede for City fem minutter før pausen, men i anden halvleg vendte billedet. Hjemmeholdet udlignede ved Caleb Folan på hovedstød efter et frispark og sejrsmålet kom fra Derek Niven på et flot flugtskud forbi Nicky Weaver. Man kan vist roligt sige at presset på Stuart Pearce er støt stigende. Dette her holder ikke.... 13 nederlag i de seneste 16 kampe. 10 nederlag i de seneste 11 udekampe. Hvor mange flere nederlag skal der til, før det er slut med Pearce i managersædet? City stillede med følgende hold: Weaver, Richards, Dunne, Distin, Jordan (Dickov 84), Reyna (Miller 71), Barton, Hamann (Ireland 78), Sinclair, Samaras og Corradi. På bænken: Hart og Beasley. Advarsel til Weaver og Dunne. Hatem Trabelsi og Andreas Isaksson har begge pådraget sig nye skader og er ude i den kommende måned. 

31.08.06

Der var heftig aktivitet hos City op til transfer-deadline ved midnat. En ugeløn på 40.000 pund om ugen (mod 25.000 pund i City) og en to-årig kontrakt med Portsmouth fristede Andy Cole så meget, at han ønskede sig væk fra City. Han er nu solgt for 500.000 pund. Et beløb der med tiden kan stige op til en million pund afhængig af antal kampe for Portsmouth. Den nu 34-årige angriber kom til City fra Fulham i sommeren 2005 på en fri transfer, men blev knæskadet mod Charlton i februar 2006 og siden har han ikke spillet. Den 32-årige Antoine Sibierski er solgt til Newcastle, med hvem han har skrevet en et-årig kontrakt. Sibierski kom til City fra Lens i 2003 for 750.000 pund og scorede 11 mål i 92 kampe for City. Transfersummen mellem Newcastle og City er ikke oplyst, men er formentlig under en halv million pund. City har indgået aftale med PSV Eindhoven om et sæsonlån af den 24-årige DaMarcus Beasley (billede), som er udset til at udfylde venstrekanten hos City. Beasley har spillet 57 landskampe for USA og var også med ved VM. Han har spillet de seneste to sæsoner i PSV og havde pæn succes det første år, hvorimod han gik noget i stå i sidste sæson. 

26.08.06

City fik en yderst kærkommen sejr hjemme mod Arsenal idag. Joey Bartons mål på straffespark i det 41. minut skulle vise sig at være afgørende. Straffesparket blev begået mod Trevor Sinclair af Arsenals urutinerede venstre back Justin Hoyte. Barton hamrede bolden i mål via undersiden af overliggeren. Der skulle naturligvis kæmpes hårdt for at få de tre point i hus. Arsenal brændte en stribe chancer, bl.a. havde Thierry Henry to friløbere, som Nicky Weaver fik afværget og desuden havde Van Persie og Toure forsøg på henholsvis stolpe og overligger. Corradi havde dog også en stor chance for City, men skød lige på Jens Lehmann. City havde den medgang og det held der skulle til for at vinde - akkurat som FCK havde det mod Ajax i onsdags. Richard Dunne gjorde det stærkt i forsvaret og var vel bedste mand hos City, der stillede med følgende hold: Weaver, Richards, Dunne, Distin, Jordan, Sinclair, Barton, Dabo, Vassell (D.Mills 80), Dickov (Samaras 86) og Corradi (Miller 90). På bænken Hart og Ireland. Advarsel til Jordan. Det var Citys første sejr over Arsenal siden 1991. 

20.08.06

City fik en miserabel sæsonstart mod et Chelsea-hold, der var uden en række af sine stjernespillere. Alligevel havde Chelsea ingen problemer og vandt sikkert med 3-0. City fik Bernardo Corradi udvist efter godt en time, men da var City allerede bagud med 2-0. Udvisningen medførte at Chelsea nærmest kunne spadsere sejren hjem - det var næsten for let. Målscorere for Chelsea var Terry 11, Lampard 26 og Drogba 78. Andreas Isaksson måtte melde fra med en skade, hvilket betød at Nicky Weaver fik sin første start siden april 2001. City manglede desuden Hamann, Trabelsi og Cole og stillede med følgende hold: Weaver, Richards, Distin, Dunne, Thatcher, Sinclair, Barton, Dabo (Vassell 57), Reyna (Ireland 72), Corradi og Samaras (Dickov 57). På bænken Hart og D.Mills. Advarsel til Dabo, Corradi og Dickov. Udvisning (gult-rødt) til Corradi (63). Sylvain Distins forhandlinger med Middlesbrough er kørt fast, og det ser nu ud til at han bliver i City sæsonen ud.

15.08.06

Langt om længe har City bekræftet det, som har været nævnt i andre medier i flere dage. Andreas Isaksson (billede) har skrevet under på sin kontrakt og City har betalt Rennes en transfersum på to millioner pund. Isaksson er 24 år og har allerede spillet 42 landskampe for Sverige. Med sine 1,97 meter rager han godt op i målfeltet og bør blive en fuldgod erstatning for David James. I hvert fald glæder han sig til at spille i Premier League, som han anser for verdens bedste liga. City har accepteret et bud fra Middlesbrough på køb af Sylvain Distin. City købte den franske forsvarsspiller i Paris SG i sommeren 2002 for fire millioner pund. Distin var i en periode udlånt til Newcastle inden han kom til City. Ifølge Manchester Evening News er buddet fra Middlesbrough på 4,5 millioner pund. Distin har et år tilbage af sin kontrakt med City og skal nu forhandle personlig kontrakt med Middlesbrough, som skal have den store tegnebog frem for at opfylde Distins lønkrav. Iøvrigt kan man stille spørgsmålstegn ved, om Middlesbrough er den rigtige klub med hensyn til Distins europæiske ambitioner.

11.08.06

David James (billede) har idag underskrevet en to-årig kontrakt med Portsmouth på den engelske sydkyst og forlader City efter to et halvt år i klubben. Overgangssummen menes at ligge på 1,2 millioner pund. Vi venter stadig på, at City bekendtgør, hvem der skal afløse David James, men det ventes at blive den 24-årige svenske landsholdsmålmand Andreas Isaksson. På SVT (Sveriges Television) hjemmesiden kan man her til aften læse, at Isaksson allerede har underskrevet en tre-årig kontrakt med City. Overgangssummen til Rennes er vurderet til to millioner pund.

23.07.06

City har hentet den 30-årige italienske angriber Bernardo Corradi (billede) fra Valencia for omkring 1,5 millioner pund. Kontrakten med City lyder på tre år. Corradi var i sidste sæson udlånt til Parma og scorede 10 mål i 36 kampe. Han var ikke med i den italienske VM-trup, men er noteret for 13 landskampe og to mål for Italien. Sæsonens første træningskampe har været nogle målrige affærer. I onsdags spillede City 3-3 i Wrexham. Her blev der anvendt 21 spillere og målscorerne for City var Ishmael Miller og Georgios Samaras to gange. Sylvain Distin lavede selvmål til slutresultatet 3-3. I lørdagens kamp på Spotland blev det til en 3-2 sejr over Rochdale efter at City havde været bagud med 0-2. Samtlige spillere blev udskiftet undervejs og Kasper Schmeichel spillede hele anden halvleg. Målscorerne var Georgios Samaras samt Joey Barton og Paul Dickov begge på straffespark. Richard Dunne erstatter Sylvain Distin som anfører i den kommende sæson.

12.07.06

Den 32-årige tyske midtbanespiller Dietmar Hamann (billede) har skrevet en to-årig kontrakt med Manchester City. Han har spillet de seneste syv år i Liverpool og skiftede for nogle uger siden på en fri transfer til Bolton. Hamann fortrød imidlertid sit klubskifte til Bolton og fik lov til at forhandle med andre klubber. Det endte med, at City betalte Bolton en kompensation på 400.000 pund for at få Hamann til City. Hamann er eks-landsholdsspiller og er noteret for 51 kampe og fire mål for Tyskland.

5.07.06

City har solgt 21-årige Bradley Wright-Phillips til Southampton i en handel der ialt kan have en værdi af en million pund for City. De to klubber har ikke oplyst andet om transfersummen end at den er sekscifret - formentlig omkring 500.000 pund. Beløbet vil stige til en million pund, hvis Southampton rykker op i Premier League i kontraktperioden. City har også sikret sig en andel af en eventuel fortjeneste ved et videresalg. Bradley Wright-Phillips har skrevet en kontrakt på tre år med Southampton. 

22.06.06

Så kom der endelig lidt aktivitet på spillermarkedet. Den 29-årige franske midtbanespiller Ousmane Dabo (billede) har skrevet en tre-årig kontrakt med City. Dabo kommer på en fri transfer fra Lazio og har tidligere spillet i Inter, Parma og Monaco. Han har gennemgået det obligatoriske lægetjek. Dabo besøgte City of Manchester Stadium med Lazio i sommeren 2004 og det var ifølge hans egne udtalelser med til at overbevise ham om, at City er den rigtige klub for ham. 

 

Tilbage til Nyhedsarkiv