City-nyt

Sæsonen 2007-2008.

 

16.05.08

Det blev idag bekræftet, at City har kvalificeret sig til UEFA Cup via Fair Play. Den absolut yderste livline til europæisk fodbold. Det samme skete for fem år siden, da Kevin Keegan var manager. Dengang nåede City kun til 2. runde, hvor man på reglen om udebanemål blev slået ud af det polske hold Groclin Grodzisk. City skal spille første kvalifikationsrunde den 17. juli med returkamp den 31. juli. Lodtrækning finder sted den 1. juli. 

13.05.08

Sæsonen sluttede på den værst tænkelige måde. United løb endnu engang med mesterskabet og City blamerede sig i en grad, der overgår enhver fantasi. Middlesbrough vandt 8-1 over et City-hold, der gik helt i opløsning. Hvor meget forsøget på UEFA Cup kvalifikation via Fair Play har spillet ind er svært at sige, men 1-8 er gennemført uprofessionelt og City er igen til grin i hele England. Richard Dunne begik straffespark efter 14 minutter og blev samtidig noget uretfærdigt udvist. Det blev starten til et pinligt sammenbrud af utrolige dimensioner. City-spillerne lallede rundt på banen som om det hele ragede dem en høstblomst. Og hvis der var tvivl om Sven-Göran Erikssons fyring inden kampen, så burde den tvivl være fjernet nu. Dette var helt uacceptabelt. Målene faldt som følger: 1-0 Downing 16 (straffespark), 2-0 Alves 37, 3-0 Downing 58, 4-0 Alves 60, 5-0 Johnson 70, 6-0 Rochemback 80, 7-0 Aliadiere 85, 7-1 Elano 87 og 8-1 Alves 90. City stillede med følgende hold: Isaksson, Sun, Corluka, Dunne, Ball, Ireland, Fernandes, Petrov (Elano 71), Garrido, Vassell (Hamann 62) og Benjani (Castillo 13). På bænken Hart og Caicedo. Udvisning til Dunne (14) og advarsel til Sun.

26.04.08

Billedet af Martin Petrov fortæller vist alt. City lavede en fadæse af de større, da man i sæsonens sidste hjemmekamp mod bundholdet Fulham satte en 2-0 føring over styr og tabte 2-3 i løbet af de sidste tyve minutter af kampen. En kamp som City havde kontrol over til langt ind i anden halvleg. City har kun sig selv at takke for at kampen fuldstændig blev vendt på hovedet til sidst. Sådan går det når man føler sig for sikker på sejren, slapper for meget af og iøvrigt skifter den bedste spiller ud. Selv ved stillingen 2-2 havde City tre gyldne muligheder for at vinde kampen, men alle chancer blev brændt. Fulham havde overlevelse at spille for, men alligevel.... Det var simpelthen til grin, det som City præsenterede sit hjemmepublikum og TV-seerne for. Sven-Göran Eriksson rystede på hovedet og kunne næppe tro sine egne øjne, men må tage sin del af ansvaret for det pinlige nederlag, som givetvis ikke har behaget formand Thaksin Shinawatra, der overværede kampen. Målscorere for City: Ireland efter 10 minutter på et flot skruet langskud og Benjani efter 21 minutters spil. For Fulham var det Diomansy Kamara i det 70. minut, Danny Murphy efter 79 minutter og Diomansy Kamara i overtiden. Målet til 2-2 kom efter straffespark begået af Jihai Sun. Joe Hart reddede, men returbolden blev sat ind af Danny Murphy. City stillede med følgende hold: Hart, Elano, Corluka, Ball, Sun, Vassell (Caicedo 80), Fernandes, Johnson, Petrov, Ireland (Geovanni 56) og Benjani. På bænken Isaksson, Castillo og Logan. Ingen advarsler.

20.04.08

Efter en god og ganske underholdende kamp med mange målchancer til begge sider kunne City trække sig tilbage med en 3-1 sejr over Portsmouth, som spillede med 10 mand i de sidste 50 minutter. Hermann Hreidarsson fik direkte rødt for et nedlægge en fritspillet Darius Vassell - men spørgsmålet er om Vassell overhovedet kunne have nået bolden. City kom foran allerede efter 11 minutter ved Vassell, som glidende fik skubbet et indlæg fra Stephen Ireland i nettet. To minutter senere kom City på 2-0 ved Martin Petrov, hvis skud med højre fod snitttede Sol Campbell på vejen og snød David James i Portsmouth-målet. Portsmouth fik reduceret i det 24. minut, da John Utaka fra tæt hold passerede Joe Hart. City lukkede kampen et kvarter før tid, da Benjani scorede med et velplaceret fladt skud. En scoring mod sin gamle klub, som han undlod at juble over. Richard Dunne måtte udgå med en skade i anden halvleg og blev erstattet af den unge Sam Williamson. City spillede med Elano som højre back i følgende opstilling: Hart, Elano (Caicedo 90), Corluka, Dunne (Williamson 54), Ball, Vassell, Ireland (Geovanni 75), Fernandes, Johnson, Petrov og Benjani. På bænken: Isaksson og Castillo. Advarsel til Williamson.

29.03.08

City tabte udekampen mod nedrykningstruede Birmingham med 3-1. Hvad der tegnede til en meget lovende sæson er efterhånden ved at smuldre fuldstændig. Sven-Göran Eriksson var da heller ikke tilfreds med Citys indsats idag - alt for mange bolde blev smidt væk og det kostede dyrt. Birminghams argentinske angriber Mauro Zarate sænkede City med to mål henholdsvis lige inden og lige efter pausen (40. og 54. minut). City fik lidt håb efter en times spil, da Birminghams Franck Queudrue nedlagde en helt fri Benjani i feltet og samtidig blev udvist. Elano scorede på det efterfølgende straffespark. Men håbet brast i det 77. minut, da Birminghams 10 mand fik foræret et straffespark (en kompensation) efter en nærkamp mellem Jihai Sun og Gary McSheffrey, som selv scorede fra pletten. City stillede med følgende hold: Hart, Sun, Onuoha, Dunne, Garrido, Fernandes, Hamann (Geovanni 72), Ireland, Vassell (Caicedo 59), Elano og Benjani (Mpenza 81). På bænken Isaksson og Corluka. Advarsel til Caicedo og Geovanni.

2.03.08

Som mange sikkert kunne konstatere på TV, så leverer City ikke varen i øjeblikket. En kedsommelig og chancefattig kamp mod Wigan hjemme på et City of Manchester Stadium med over 9.000 tomme pladser endte skuffende med 0-0. Sikke en kontrast til den kamp der fulgte efter på Kanal 5. Festfyrværkeriet mellem Atletico Madrid og Barcelona. Wigan brugte den taktik som City så ofte før med held har brugt. Mange mand bag bolden og hurtige kontraangreb. Det skabte faktisk de farligste chancer i kampen, selv om Benjani også havde et par gode muligheder for City. Men Benjani kludrede fælt i det, da han fik sine chancer. City stillede med følgende hold: Hart, Corluka, Dunne, Onuoha, Ball, Fernandes, Elano (Caicedo 49), Johnson, Ireland (Castillo 63), Vassell og Benjani. På bænken: Isaksson, Garrido og Hamann. Ingen advarsler. 

10.02.08

United - City  1-2

Så lykkedes det endelig. For første gang siden 1974 vandt Manchester City på Old Trafford og for første gang siden sæsonen 1969-70 har City vundet begge sæsonens ligakampe mod United. En fantastisk dag for alle City-fans. Et meget tændt, disciplineret og koncentreret City-mandskab vandt fortjent med 2-1 over lokalrivalerne. At United kun blev noteret for et mål og en håndfuld chancer viser tydeligt, hvor hårdt der blev arbejdet idag. Citys målscorere var Darius Vassell (25) på retur fra et forsøg fra Stephen Ireland og Benjani (45) på hovedstød efter indlæg fra Martin Petrov, mens United først fik reduceret i overtiden ved Michael Carrick. City spillede bolden godt rundt idag og Petrov var en evig kilde til uro for United-forsvaret. Dunne og Richards var fremragende i forsvaret, Ireland imponerede på midbanen i Elanos fravær og så tyder meget på, at Benjani kan være løsningen på Citys angrebsproblemer. Inden kampen var der et minuts stilhed (billede), som blev respekteret af alle på stadion og de to managers lagde kranse i midtercirklen. Spillerne bar sørgebind og specielle trøjer uden reklamer til minde om flyulykken i München for 50 år siden, der kostede 23 mennesker livet, heriblandt 8 spillere fra Uniteds såkaldte "Busby Babes". City stillede med følgende hold: Hart, Onuoha, Richards, Dunne, Ball, Hamann (Sun 84), Ireland, Fernandes, Petrov (Garrido 87), Vassell og Benjani (Caicedo 75). På bænken Isaksson og Geovanni. Ingen advarsler. Sven-Göran Eriksson var efter kampen stolt af holdet og City-fansenes opførsel. "Six points against Manchester United in one season is very good. I´m very proud and very happy..." 

5.02.08

Købet af den 29-årige Benjani Mwaruwari (billede) er alligevel blevet en realitet, selv om handlen i første omgang så ud til at være gået i vasken. Benjani ankom for sendt til Manchester i torsdags til at nå det nødvendige lægetjek, og der var også tvivl om de nødvendige papirer var i orden inden deadline kl. 24.00. City var tilsyneladende indstillet på at trække sig ud af handlen, men så vidt kom det ikke. Premier League har nu godkendt papirerne, lægetjekket er overstået og Benjani har underskrevet en kontrakt på to et halvt år. Oprindeligt var der enighed om en transfersum på 7,75 millioner pund, men de to klubber har indgået et kompromis for at få handlen igennem. City betaler en transfersum på halvdelen her og nu, dvs. 3,87 millioner pund - et beløb der tre gange kan stige med yderligere 1,29  millioner pund. Det sker når Benjani når henholdvis 25, 50 og 75 kampe for City - og her regnes kun kampe, hvor han er med i startopstillingen. Benjani har scoret 12 mål for Portsmouth i denne sæson og har tidligere spillet i franske Auxerre.

27.01.08

City kunne idag føje endnu et pinligt FA Cup nederlag til den i forvejen store samling. Sheffield United fra den næstbedste række vandt med 2-1 over City, der havde taget op mod 7.000 fans med til Bramall Lane. Og de hyggede sig med at slippe massevis af lyseblå og hvide balloner ind på banen, da kampen blev sat i gang. Balloner der tilsyneladende distraherede Michael Ball og måske også Joe Hart ved hjemmeholdets første scoring, som blev sat ind af Luton Shelton efter 12 minutter. På billedet ses Joe Hart i færd med at knalde balloner - iøvrigt burde dommeren have afbrudt kampen og fået ballonerne fjernet. City havde et par gode chancer for udligning ved Mpenza og Elano (skud på stolpen), men Sheffield United kom i stedet foran 2-0 på en hurtig kontra, som Jon Stead udnyttede til scoring i det 24. minut. Så var det op ad bakke for City og Sven Göran Eriksson, der skiftede Elano ud med Daniel Sturridge i pausen. Sturridge kvitterede allerede efter tre minutter, da han scorede efter hjørnespark fra Martin Petrov. Desværre lykkedes det ikke for City at få udlignet i en ellers livlig halvleg, hvor også hjemmeholdet havde sine muligheder. Stor skuffelse for de lyseblå, der nu skal koncentrere sig om ligaen. Ved lodtrækningen til femte runde er der kun seks Premier League klubber tilbage i FA Cup. Det er Manchester United, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Portsmouth og Middlesbrough. City stillede med følgende hold: Hart, Corluka, Onuoha, Dunne, Ball, Hamann (Ireland 62), Fernandes, Elano (Sturridge 46), Petrov, Vassell og Mpenza (Geovanni 71), På bænken Schmeichel og Sun. Advarsel til Fernandes og Corluka.

2.01.08

Elano og Gelson Fernandes sørgede med et mål i hver sin halvleg for, at City kunne rejse fra St. James Park med en 2-0 sejr. Det var den første udesejr til City siden sæsonens første kamp, hvor City vandt i London over West Ham. Newcastle havde flere gode muligheder i første halvleg, men City-forsvaret stod igen godt og det samme gjorde målmand Joe Hart. City var hele tiden farlige på kontraangreb og specielt Martin Petrov voldte Newcastle-forsvaret problemer. Citys første mål kom efter 38 minutter, da Elano skød bolden fladt i nettet ved fjernestestolpe fra kanten af feltet. I anden halvleg havde hjemmeholdet stadig meget spil, men bortset fra et par farlige chancer til indskiftede Michael Owen skabte hjemmeholdet ikke særlig meget. City lukkede kampen efter 76 minutter, da Corluka dunkede bolden langt op af banen til Kelvin Etuhu, der fandt netop indskiftede Fernandes, som scorede fra kanten af feltet. City stillede med følgende hold: Hart, Onuoha, Dunne, Richards, Ball, Ireland (Fernandes 74), Hamann, Corluka, Petrov, Elano (Etuhu 70) og Vassell (Bianchi 87). På bænken Isaksson og Garrido. Advarsel til Elano, Vassell og Fernandes. Sven-Göran Eriksson: "We played some good football, defended well and scored two fine goals. I´m very happy." Sejren bragte med Liverpools pointtab City tilbage på fjerdepladsen i Premier League.

27.12.07

Alting får en ende og det gjorde Citys 100% hjemmebanestatistik her til aften. City måtte nøjes med 2-2 mod Blackburn og er nu på femtepladsen i Premier League. City førte længe med 2-1 og udligningen i det 84. minut ved Roque Santa Cruz (billede) kom under kontroversielle omstændigheder. Et mål der burde være annulleret for off-side. David Dunn var i klar off-side position ved udligningen. Han forsøgte at heade til bolden, men blev alligevel vurderet til at være i passiv off-side position. Når det er sagt, så spillede City en skuffende anden halvleg og uafgjort kan overordnet set ikke siges at være uretfærdigt. Efter at Rolando Bianchi havde misbrugt en kæmpechance efter 21 minutter kom målene i løbet af tre minutter fra 27. til 30. minut. City kom foran ved Darius Vassell, som headede et indlæg fra Martin Petrov i nettet. Blackburn udlignede ved Roque Santa Cruz efter et frispark. City svarede igen, da Ryan Nelsen lavede selvmål igen efter et indlæg fra Martin Petrov. Holdopstilling: Hart, Onuoha, Dunne, Richards, Ball, Corluka, Fernandes, Ireland (Garrido 78), Petrov, Vassell og Bianchi (Elano 64). På bænken Isaksson, Hamann og Geovanni. Advarsel til Richards.

18.12.07

Sæsonens største chance for et trofæ forsvandt op i den mørke aftenhimmel i Manchester. City tabte kvartfinalen i Carling Cup med 0-2 til Tottenham, der i 70 minutter af kampen spillede med 10 mand. Det så dog ikke ud til at gøre nogen forskel. Didier Zokora blev udvist efter 20 minutter for et voldsomt frispark på Elano. City magtede i hvert fald ikke at udnytte det og Tottenham er efterhånden blevet til Citys onde ånd. De lyseblå har nu tabt 8 kampe i træk til London-klubben. De to scoringer kom i starten og slutningen af kampen ved Jermain Defoe (5) og Steed Malbranque (82). Richard Dunne følte sig snydt for et straffespark, men generelt havde City svært ved at tilspille sig de store chancer. Tottenham levede takket være sin tidlige scoring højt på det som City selv er bedst til - de hurtige kontraangreb. Gæsterne var også gode til at holde bolden i egne rækker når de havde den. City stillede med følgende hold: Hart, Corluka, Dunne, Richards, Garrido (Ball 76), Hamann (Geovanni 60), Johnson, Petrov, Elano, Vassell (Mpenza 69) og Bianchi. På bænken Isaksson og Fernandes. 

15.12.07

Der var underholdning for alle pengene i Manchester idag. City var ikke overbevisende, men leverede dog varen med en 4-2 sejr over Bolton efter at have været bagud 1-2 ved pausen. City fik bevist at man også kan score mål uden Elano (og Geovanni) på holdet. Elano var ikke kommet sig helt over sin skade, men ventes klar til tirsdagens Liga Cup kvartfinale mod Tottenham, mens Geovanni forblev på bænken idag. City kom foran allerede efter syv minutter ved Rolando Bianchi (billede), der endelig fik lov til at være med fra start. Bolton viste dog gode takter i første halvleg og kom stærkt tilbage på scoringer ved El-Hadji Diouf (31) og Kevin Nolan (40). City fik en drømmestart på anden halvleg, da et langskud fra Dietmar Hamann ramte en Bolton-forsvarer undervejs og dermed 2-2. Målet blev noteret som et selvmål, men gav de lyseblå selvtilliden og troen tilbage. Michael Johnson havde et forsøg på stolpen inden Darius Vassell udnyttede et godt indlæg fra Martin Petrov til 3-2. Bolton pressede på, men City havde de største chancer på kontra. I overtiden scorede City til 4-2 ved indskiftede Kelvin Etuhu - også efter et kontraangreb. Det var Citys niende sejr i ni hjemmekampe. Vi skal tilbage til sæsonen 1976-77 for at finde noget tilsvarende. Da vandt City ni hjemmekampe i træk i 1. division, dog ikke fra starten af sæsonen. City stillede med følgende hold: Isaksson, Corluka, Richards, Dunne, Ball, Fernandes (Etuhu 46), Hamann, Johnson, Petrov (Garrido 83), Vassell og Bianchi (Mpenza 87). På bænken Hart og Geovanni. Advarsel til Etuhu.

24.11.07

Så kan de lære det - alle de tilskuere der har for vane at gå ud fra stadion inden dommeren har fløjtet kampen af. City holdt med nød og næppe sin 100% hjemmebanestatistik, da Stephen Ireland dybt inde i overtiden flugtede en hovestødsaflevering fra Geovanni i nettet til City-sejr på 2-1 over Reading. Andreas Isaksson fik sin første Premier League start i denne sæson og måtte se sig passeret to minutter før pausen ved James Harper. City startede fint og kom foran i det 11. minut ved Martin Petrov. Han scorede fra tæt hold efter klumpspil foran gæsternes mål, hvor Elano forinden havde ramt stolpen. City spillede klart bedst i første halvleg, men måtte altså nøjes med 1-1 ved pausen. I anden halvleg blev spillet ringere. City havde svært ved at bryde igennem gæsternes defensiv - Reading havde mange mand bag bolden og satsede på kontrachancer. Kort før tid var Geovanni alene igennem, men skød over mål inden Stephen Ireland afgjorde kampen. City stillede med følgende hold: Isaksson, Garrido, Corluka (Sun 43), Dunne, Richards, Hamann, Fernandes, Ireland, Petrov, Elano (Geovanni 58) og Mpenza (Samaras 46). På bænken Hart og Ball. Ingen advarsler.

1.11.07

På et straffesparksmål af Elano fem minutter før tid vandt City 1-0 over Bolton på Reebok Stadium og er klar til kvartfinalen i Carling Cup. Straffesparket blev dømt for hånd på bolden og først givet efter at dommeren havde konsulteret linievogteren. Voldsomme protester fra hjemmeholdet. Boltons Diouf havde kort efter et frispark der tog overliggeren og Michael Ball reddede et forsøg fra McCann på stregen. Andreas Isaksson fik endelig chancen i målet og kan i hvert fald være tilfreds med at holde nullet. Micah Richards måtte bæres fra banen i anden halvleg, men hans knæskade synes ikke at være alvorlig. Ifølge rapporterne var det en svag første halvleg, hvor Michael Johnson burde have scoret, da han var alene igennem. I anden halvleg blev der vist lidt bedre takter fra begge sider. Bolton var uden en skadet Nicolas Anelka og City måtte undvære Martin Petrov, der var meldt tvivlsom op til kampen. Garrido overtog Petrovs plads på venstrekanten mens Michael Ball tog den ledige venstre back. City stillede med følgende hold: Isaksson, Corluka, Richards (Onuoha 73), Dunne, Ball, Garrido (Vassell 56), Ireland, Hamann (Fernandes 78), Johnson, Elano og Samaras. På bænken Hart og Bianchi. Advarsel til Ireland og Vassell. 

28.10.07

City er ikke så gode som Premier League tabellen viser. I hvert fald ikke hvis man skal dømme ud fra lørdagskampen på Stamford Bridge, hvor City blev udspillet på kryds og tværs af et Chelsea-hold, der ganske enkelt var en klasse bedre. Med resultatet 6-0 til Chelsea skulle man tro, at City havde fået udvist en mand eller to, men sådan forholdt det sig (desværre) ikke. Det katastrofalt store nederlag er det største i Sven-Göran Erikssons managerkarriere og efter kampen betegnede han Citys defensiv som "awful". Målene faldt som haglbyger en tidlig aprildag: Essien 16, Drogba 31 og 56, Joe Cole 60, Kalou 75 og Shevchenko 90. Et resultat der i den grad kan være gået ud over selvtilliden, og spørgsmålet er om City kan rejse sig til onsdagens Liga Cup kamp i Bolton. Mon ikke stakkels Joe Hart trænger til en pause, så vi får Andreas Isaksson på mål, nu hvor Kasper Schmeichel er udlånt en måned til Cardiff. City var uden en influenzaramt Mpenza og stillede med følgende hold: Hart, Corluka, Dunne, Richards, Garrido, Ireland (Vassell 63), Hamann (Ball 66), Johnson, Petrov, Elano (Bianchi 73) og Samaras. På bænken Isaksson og Onuoha. Advarsel til Richards og Johnson. Vi skal 12 år tilbage for at finde et tilsvarende City-nederlag. 28. oktober 1995 tabte City 6-0 til Liverpool på Anfield.

7.10.07

Brasilianske Elano var igen manden bag en City-sejr. Modstanderen idag var Middlesbrough, som var ramt af flere skader hos sine angribere. City nåede lige knapt niveauet fra kampen mod Newcastle, men leverede trods alt en fin indsats og 3-1 sejren var fuld fortjent. Allerede efter 10 minutters spil kom City foran på et selvmål af Riggott efter hjørnepark fra Petrov. Efter 33 minutter blev det 2-0 ved Elano, der på oplæg med hælen fra Michael Johnson skød fladt forbi Mark Schwarzer i Boro-målet. Og Elano var på pletten igen for City med et godt skruet frisparksmål i det 63. minut. På billedet jubles der over denne scoring. Elano blev skiftet ud til stående bifald fra hjemmepublikummet godt 10 minutter før tid. Gæsterne fik reduceret et minut før tid ved Ben Hutchinson efter at Joe Hart kun havde halvklaret et skud fra Tuncay Sanli. Det var en ganske underholdende kamp med flere gode målchancer i begge ender, men Elano var den afgørende forskel på de to hold. Joe Hart vil ærgre sig over at det ikke lykkedes at holde nullet, men det vigtigste var trods alt, at City vandt og stadig er på trediepladsen i Premier League. City stillede op med samme elleve som mod Newcastle: Hart, Corluka, Richards, Dunne, Garrido, Johnson (Ball 61), Hamann, Petrov, Ireland, Elano (Geovanni 78) og Mpenza (Samaras 73). På bænken: Schmeichel og Onuoha. Ingen advarsler. 

30.09.07

City spillede sæsonens hidtil bedste kamp, da det lørdag eftermiddag blev til en 3-1 hjemmesejr over Newcastle. Brasilianske Elano var i storform hos City, der diskede op med fodboldlækkerier på en dejlig solskinslørdag i Manchester. City kom ellers bagud efter knap en halv times spil ved Martins, men fik vendt kampen på flotte scoringer af Petrov (38), Mpenza på hovedstød (47) og Elano direkte på frispark (87). Især Elanos frisparkmål var hele kampen værd. Sven-Göran Eriksson var naturligvis meget tilfreds efter kampen: "It was a very good performance so I'm very happy and we could have scored more goals. But I am delighted - good football." Joe Hart fik genvalg til målmandsposten efter sin gode kamp mod Norwich og City stillede med følgende hold: Hart, Corluka (Onuoha 57), Dunne, Richards, Garrido, Ireland, Johnson (Ball 86), Hamann, Petrov, Elano (Geovanni 89) og Mpenza. På bænken Schmeichel og Samaras. Ingen advarsler. 

19.08.07

Kasper Schmeichel og City gjorde det igen. Holdt nullet og hev en smal 1-0 sejr i land. Lokalopgøret mod United var imødeset med stor spænding og man blev sandelig ikke skuffet. Det var spænding og intensitet kampen igennem og som bonus fik vi også en sejr til City. Indtil scoringen efter 31 minutter havde United domineret og haft flere store chancer, bl.a. to forsøg fra Nani, som Kasper Schmeichel tog sig af. City havde nok at gøre med at forsvare sig. Kampens enlige scoring kom via et skud fra Geovanni - et skud der blev rettet af undervejs af Vidic. Geovanni kan det der med at score mod United. Han gjorde det også for Benfica mod United i Champions League for et par år siden. På billedet takker Geovanni de højere magter efter sin scoring. To minutter efter pausen var United rigtig tæt på, da Vidic headede på overliggeren. Det fortsatte mere eller mindre med overtag til United i anden halvleg, mens City satsede på hurtige kontraangreb og havde et godt skud fra Corluka. I overtiden smed United målmanden Van der Sar med frem og Tevez headede lige ved siden af fra tæt hold. Spændingen var på kogepunktet og City of Manchester Stadium nærmest eksploderede, da dommeren efter fire minutters tillægstid fløjtede kampen af.  Et formidabelt forsvar med en storspillende Micah Richards i spidsen og - må vi indrømme - en smule held sørgede for, at City indtil videre kan sole sig på førstepladsen i Premier League. Gæsterne var uden den karantæneramte Ronaldo og den skadede Wayne Rooney, så det var et godt tidspunkt at møde United på. Sven-Göran Eriksson havde valgt at starte med Valeri Bojinov i angrebet, men han blev skadet allerede efter seks minutter og erstattet af Emile Mpenza. Bianchi kom først ind efter godt en time. City stillede med følgende hold: Schmeichel, Corluka, Richards, Dunne, Garrido, Johnson, Hamann, Petrov, Geovanni (Ball 73), Elano (Bianchi 63) og Bojinov (Mpenza 6). På bænken Hart og Onuoha. Advarsel til Hamann og Corluka. Lidt statistik fra Skysports med City nævnt først: Boldbesiddelse 40%-60%, forsøg indenfor målrammen 2-3, forsøg udenfor 5-11 og hjørnespark 0-11.

11.08.07

Sven-Göran Eriksson og hans nye City-hold kom godt fra start i Premier League med en 2-0 sejr over West Ham i et varmt og solbeskinnet London. Kasper Schmeichel fik sin første start i Premier League som erstatning for den skadede Andreas Isaksson. Eriksson valgte måske lidt overraskende Schmeichel i målet frem for Joe Hart. Og det blev en god debut for Kasper. Han havde godt nok ikke så meget at lave, men dejligt at holde nullet i sin første hele Premier League kamp. Ud over danskeren var der yderligere fem debutanter i Citys startopstilling: Garrido, Corluka, Petrov, Elano og Bianchi. City spillede faktisk en forbløffende god første halvleg (især den første halve time) i betragtning af de mange nye navne, der ikke kender hinanden så godt endnu. Hjemmeholdet havde også mange nye spillere på holdet og det skinnede tydeligere igennem. City kom foran i det 18. minut ved Rolando Bianchi, der udnyttede et godt indlæg fra Elano. På billedet jubler italieneren over sin scoring. Efter pausen pressede hjemmeholdet mere på og havde et par gode chancer. Men City kom igen senere i halvlegen og sluttede rigtig fint af. Tre minutter før tid blev sejren sikret ved indskiftede Geovanni efter et godt sololøb af Onuoha. Alt ialt en opløftende start, der lover godt for denne sæson. De tilrejsende City-fans hyggede sig gevaldigt og man kunne høre dem synge: "You're too good to wear the shirt!" City stillede op i en 4-5-1 formation med Bianchi alene fremme: Schmeichel, Richards, Corluka (Onuoha 62), Dunne, Garrido, Hamann, Johnson, Petrov, Ireland, Elano (Geovanni 80) og Bianchi (Bojinov 61). På bænken Hart og Fernandes. Advarsel til Garrido, Ireland, Elano og Geovanni. 

3.08.07

Som forventet er den 21-årige bulgarske angrebsspiller Valeri Bojinov idag blevet City-spiller. Han kommer fra Fiorentina, som købte ham i Lecce i 2005 for et beløb svarende til ikke mindre end ni millioner pund. Sidste sæon var han udlejet til Juventus. Transfersummen som City skal betale er ikke oplyst af de involverede klubber, men flere medier nævner et beløb på  5,7 millioner pund. City er nu oppe på otte nyerhvervelser siden Sven-Göran Eriksson tog over som manager, og ikke en eneste af dem er fra England eller Storbritannien iøvrigt. Eriksson begrunder det med de meget høje priser for de hjemlige spillere. 

2.08.07

Tre nye navne er kommet til idag. Den 26-årige brasilianske landsholdsspiller Elano Blumer har underskrevet en fire-årig kontrakt med City. Elano er midtbanespiller og kommer fra den ukrainske klub Shaktar Donetsk for et beløb på otte millioner pund. City har endvidere forstærket defensiven med den 22-årige venstre back Javier Garido fra Real Sociedad og den 1,90 meter høje 21-årige kroat Vedran Corluka fra Dinamo Zagreb. Garrido har underskrevet en fire-årig kontrakt med City, mens Corlukas kontrakt er på fem år. Garrido er noteret for 86 kampe for Real Sociedad og har også spillet på det spanske U-21 landshold. Overgangssummen er fornuftige 1,5 millioner pund. Corluka har spillet ni landskampe for Kroatien og kan spille højre back eller i det centrale forsvar. Handlen er betinget af, at Corluka opnår arbejdstilladelse i England. Transferbeløbet for kroaten er ikke oplyst, men menes at ligge omkring syv millioner pund. Med de seneste indkøb kan et realistisk bud på en startformation se ud som på billedet til højre (fra Manchester Evening News). Altså kun en enkelt englænder på et hold, der er fuldstændig ukendeligt i forhold til sidste sæson. Hvis Valeri Bojinov som forventet hentes hos Fiorentina vil han formentlig erstatte Emile Mpenza i angrebet.

8.07.07

City har i ugens løb fået tilgang af den 28-årige bulgarske landsholdsspiller Martin Petrov. Han kommer fra Atletico Madrid og overgangssummen er aftalt til 4,7 millioner pund. City var i hård konkurrence med Tottenham om Petrovs underskrift, men Sven-Göran Eriksson var afgørende for, at den bulgarske venstrekantspiller valgte City. Petrov regner desuden med at få mere spilletid hos City, end han ville have fået hos Tottenham. 

20.07.07

City har i en officiel meddelelse oplyst, at aktionærer med en aktiekaptal på tilsammen 80,6% nu har accepteret Thaksin Shinawatras bud på 40 pence pr. aktie. Han er nu klart over de krævede 75% og Shinawatras firma UK Sports Investment Linited har derfor anmodet om, at City bliver afnoteret fra fondsbørsen med virkning fra den 23. juli 2007.

13.07.07

Rolando Bianchi (billede til højre) blev idag præsenteret som ny angriber hos de lyseblå. Han har skrevet en fire-årig kontrakt med City, som ikke oplyser transferbeløbet på sin hjemmeside. Men den italienske klub har oplyst en transfersum på 13 millioner euro svarende til 8,8 millioner pund, hvilket gør Bianchi til Citys næstdyreste spiller nogensinde, kun overgået af Nicolas Anelka. 

6.07.07

Sven-Göran Eriksson ny manager

Hvad der længe har ligget i kortene blev idag bekræftet. Fredag nåede Thaksin Shinawatra op på 74% af aktiekapitalen og er så godt som sikker på at nå de 75%. Derfor besluttede man idag at præsentere Sven-Göran Eriksson som ny City-manager. Eriksson har underskrevet en tre-årig kontrakt og udtalte på pressemødet, at han er begejstret og beæret over at have fået denne udfordring. "City er en stor klub og jeg er allerede gået i gang med forberedelserne til den kommende sæson", sagde Eriksson og fortsatte: "Jeg har ambitioner om at skabe et mandskab, som vores fantastiske fans kan være stolte af". Han lovede, at der vil komme nye spillere til truppen inden sæsonstart, men ville ikke afsløre hvor mange penge han har til rådighed på sit budget. Det blev heller ikke klart, hvem der skal være assisterende manager, men det bliver ikke Roland Andersson, der fortsætter som assistenttræner for det svenske landshold. Sven-Göran Eriksson bliver Citys bedst betalte manager nogensinde med en årsløn omkring 2,5 millioner pund. 

4.07.07

Efter 10 år hos Manchester City har målmand Nicky Weaver (billedet) fundet sig en ny klub. Dermed forsvinder spilleren med den længste anciennitet i den nuværende trup. Weaver havde kontraktudløb denne sommer og har skrevet en tre-årig kontrakt med nedrykkerne fra Charlton. På grund af mange skader og hård konkurrence fra bl.a. Peter Schmeichel, David James og Andreas Isaksson er det kun blevet til 207 kampe for Nicky Weaver i løbet af de 10 år, men chancerne for førsteholdsfodbold i Charlton skulle være gode. Thaksin Shinawatra menes nu at have 73% af aktiekapitalen og torsdag kan blive dagen, hvor han når de 75%. Dermed kan han afnotere City på fondsbørsen og Sven-Göran Eriksson kan officielt blive præsenteret som klubbens nye manager. Uofficielt er han startet i jobbet og har mødt spillerne ved dagens træning - den første efter ferien.

21.06.07

Den tidligere thailandske premierminister Thaksin Shinawatra har nu officielt gennem sit firma UK Sports Investments fremlagt et bud på overtagelse af Manchester City. Det lyder på 81,6 millioner pund. I medierne har beløb mellem 90 og 120 millioner pund været nævnt, men det blev altså noget lavere end ventet. Alligevel har Shinawatra fået bindende forhåndstilsagn fra storaktionærerne John Wardle, David Makin, Mark Boler og Francis Lee. Eneste tilbageværende storaktionær er BSkyB. De har 9,9% af aktiekapitalen, men har ikke givet forhåndstilsagn. Aktionærerne vil blive tilbudt 40 pence pr. aktie, hvilket modsvarer en værdi på 21,6 millioner pund og desuden skal gæld for ca. 60 millioner pund indfries. Bestyrelsen har anbefalet Citys aktionærer at takke ja til tilbuddet. Da City i december 2006 meddelte, at man havde indledt forhandlinger om en mulig overtagelse, lå aktiekursen på 22,5 pence. De fire nævnte storaktionærer, som har givet forhåndstilsagn, har 56% af aktiekapitalen og dermed er Shinawatra altså sikker på at få aktiemajoriteten. Kommer han op over 75% får han udvidet sin indflydelse yderligere og kan bl.a. fjerne klubben fra fondsbørsen. Hvis alt går efter planen erstatter han John Wardle som formand. Wardle er dog blevet bedt om at fortsætte som bestyrelsesmedlem. Shinawatras søn og datter forventes også at blive nye medlemmer af bestyrelsen. Shinawatras første opgave bliver at finde en ny manager, som skal være på plads inden træningen starter 4. juli. Der har været indledende samtaler med den tidligere engelske landstræner, 59 årige Sven-Göran Eriksson, og han er nu favorit til posten. Med hensyn til de nødvendige forstærkninger af truppen udtaler Shinawatra, at han støtter sig til sine rådgivere, men han ved at det nuværende behov er to angribere, to midtbanespillere og måske et par stykker mere. "Der vil være midler til rådighed uanset om prisen bliver 20, 30 eller 50 millioner pund", siger Shinawatra. Han har forsikret, at de indefryste midler i Thailand ikke vil påvirke overtagelsen. Shinawatra skal bestå Premier Leagues såkaldte "fit and proper person" test, før han kan gennemføre overtagelsen. Noget han selv regner som en formalitet til trods for anklager om korruption i sit hjemland.

14.06.07

Joey Bartons transfer til Newcastle er endelig afsluttet. Newcastle betaler City en overgangssum på 5,8 millioner pund, hvilket er 300.000 pund mere end det oprindelige bud. De penge er efter alt at dømme gået til Joey Barton, hvor ved striden om den såkaldte loyalitetsbonus er løst. City får dermed de ønskede 5,5 millioner pund i kassen.

 

Tilbage til Nyhedsarkiv