City-nyt

Udvalgte nyheder fra sæsonen 1999-2000.

 

9.05.00

Vi har nu haft et par dage til at fordøje den utrolige kamp i Blackburn og den efterfølgende oprykning til Premier League. Det er lidt af et eventyr og man forstår den enorme glæde hos spillere og fans. Man kan ikke blive træt af at kigge på slutstillingen i 1. division. Faktisk var City meget tæt på at indhente Charlton. Kun to points skilte de to klubber. Joe Royle har udtalt at der ikke vil blive købt hovedkuls ind af nye spillere, men at han vil fortsætte med de samme spillere som har ført City i Premier League, suppleret med enkelte nyindkøb. Sammenholdet og fighterviljen i den nuværende trup er fremragende og det kan man komme langt med, mener Citys manager, som iøvrigt har meddelt at han agter at trække sig tilbage når han fylder 55 år. Han er nu 51 år, så City kan vel regne med Royle fire år endnu. Formand David Bernstein vil måske prøve at overtale Royle til at udsætte sin pensionsalder. Han har garanteret Joe Royle, at der vil være penge til rådighed, hvis Royle ønsker nye spillere. Formanden har udtrykt begejstring over oprykningen. "Alle i klubben har arbejdet hårdt for at bringe os hen hvor vi befinder os nu. Jeg glæder mig på vegne af vores manager, spillere, øvigt personale og vores vidunderlige supportere", sagde David Bernstein. City kan forvente en fordobling af omsætningen fra ca. 15 mill. pund til ca. 30 mill. pund som følge af oprykningen. Det skyldes hovedsageligt øgede indtægter fra TV og sponsorer. City skal imidlertid også kalkulere med højere lønudgifter i Premier League. Shaun Goater blev ikke uventet kåret som årets spiller af Citys fans. Goater blev nr. 2 på topscorerlisten i 1. division efter Andy Hunt fra Charlton. En spiller der har scoret næsten 30 mål ialt er svær at komme uden om. Mark Kennedy eller Nicky Weaver (billede) havde efter min mening også været gode valg som årets spiller. Det har været på tale, at City-spillerne skulle køres i åben bus gennem Manchester for at fejre oprykningen. Men ligesom sidste år har man valgt at afstå fra dette. Citys ledelse har i samråd med Joe Royle og spillerne besluttet at man kun vil foretage en sådan tur, hvis City har vundet et trofæ.

7.05.00

Manchester City er i Premier League !

Tillykke Manchester City ! Tillykke til alle danske City-fans !

En gennemført smuk forårsdag og en flot afslutning på en flot sæson. Manchester City er tilbage i Englands bedste fodboldrække efter fire års fravær. Efter at have været bagud med 0-1 ved pausen vandt City på en formidabel 2. halvleg med hele 4-1 over Blackburn og sikrede sig dermed den oprykningsgivende andenplads i 1. division. City spillede i de gode gamle rød-sort stribede trøjer og måske var det dem der bragte det fornødne held. I hvert fald har City ikke tabt i de rød-sorte trøjer i denne sæson. City kom bagud lige inden pausen og man begyndte at ane uråd. Blackburn havde flere forsøg på træværket og havde spillet en god 1. halvleg. Det stod dog stadig 0-0 i Ipswich - men hvor længe ville det holde? Der var imidlertid ingen grund til at bekymre sig om kampen Ipswich - Walsall. I anden halvleg lykkedes alt for City. Goater, selvmål, Kennedy og Dickov sørgede for at festen kunne begynde. Joe Royles to udskiftninger lige efter pausen var nok heller ikke uden betydning. City stillede med følgende hold: Weaver, Edghill, Horlock, Prior, Goater, Pollock (Bishop 47), Jeff Whitley, Tiatto, Jobson, Kennedy (Granville 80), R. Taylor (Dickov 53). Det menes at der var 10.000 City-fans blandt tilskuerne. Selv da City kom bagud var der solid opbakning til City-spillerne. Og belønningen kom da Goater udlignede til 1-1 efter en times spil (billede øverst til venstre). Siden kørte alt som smurt for City og efter kampen invaderede tusinder af City-fans banen for at fejre oprykningen med City-spillerne. Manager Joe Royle glædede sig på vegne af Manchester Citys trofaste og loyale fans. De har om nogen fortjent denne sejr og denne oprykning, sagde Royle. Vi andre kan så tilføje at Joe Royle har gjort det fantastisk godt som manager for City og han er hovedmanden bag Citys flotte sæson.

3.05.00

Joe Royle (billede) blev kåret til april måneds Nationwide manager i 1. division. City hentede 17 af 21 mulige points i april. Mark Kennedy blev eneste City spiller på et udvalgt "årets hold i 1. division" kåret af PFA (Professional Footballers Association). Det unge stortalent Shaun Wright-Phillips har indgået en ny 4-årig kontrakt med City. 31-årige Andrei Kanchelskis er sat i forbindelse med Manchester City. Hans kontrakt med Glasgow Rangers er udløbet og den tidligere Manchester United og Everton-spiller ville være velegnet til at fylde hullet på Citys højre wing. Vi skal dog ikke regne med nogle spillehandler før kampen i Blackburn er overstået. City har fået tildelt 6.000 billetter til kampen på søndag mod oprindelig 3.000, så City kommer ikke til at mangle støtte fra tilskuerpladserne. Desuden forlyder det, at der handles billetter på den sorte børs i stor stil - interessen for dette opgør er enorm. City har dog valgt ikke at transmittere på en storskærm på Maine Road, idet kampen bliver vist på Sky TV.

1.05.00

TV-klip og billeder fra Maine Road fredag aften har været genstand for megen omtale i den engelske sportspresse, som undrede sig over de tusinder af jublende fans og spillere der lod sig hylde, selv om City angiveligt ikke var rykket op. Man har antydet at fans og spillere har været for tidlig ude med at fejre oprykningen til Premier League. Manager Joe Royles og anfører Richard Edghills svar var entydigt: "Vi er ikke dumme og vi vidste godt at sejren ikke betød oprykning. Denne klub plejer ikke at få noget foræret og vi har hele tiden regnet med at det ville blive nødvendigt at hente et point i Blackburn. Det var planlagt at spillerne skulle takke de trofaste fans efter kampen og at fansene tilsvarende skulle hylde spillerne for en flot sæson. At tusinder af fans invaderede banen efter kampen var ikke planlagt - det var simpelt hen en naturlig reaktion fra nogle fans som i årevis har hungret efter succes for Manchester City."

30.04.00

Ikke uventet trækker spændingen i langdrag og vi må væbne os med tålmodighed. Citys skæbne med hensyn til direkte oprykning bliver først afgjort på sidste spilledag den 7. maj. Der var ingen hjælp at hente hos Charlton, som tabte 1-3 til Ipswich og City skal nu have uafgjort i udekampen mod Blackburn på søndag for at sikre sig andenpladsen og den direkte oprykning. Ipswich skal vinde med 8 overskydende mål mod Walsall for at vippe City af pinden i tilfælde af at City spiller uafgjort hos Blackburn. Det er vist ikke realistisk, da Walsall kæmper en hård kamp for at undgå nedrykning. Blackburn har ikke mere at spille for, men vil sikkert gerne slutte sæsonen af med en sejr hjemme på et udsolgt Ewood Park. Det vil næsten ikke være til at bære hvis den direkte oprykning skulle kikse nu - en play-off semifinale mod Wolverhampton eller Bolton kan vi godt undvære. Bemærk at Sky har planlagt en udsendelse på søndag kl. 14.30 med transmission fra de afgørende kampe i 1. division - så vi kan altså forvente at se City i TV endnu engang (og forhåbentlig sidste gang) i denne sæson.

29.04.00

Sikken en aften på Maine Road. Stemningen var elektrisk allerede inden kampen startede og publikum sørgede i det hele taget for en fantastisk stemning. City vandt med 1-0 over Birmingham og som forventet blev det en nervepirrende forestilling. Nogen god fodboldkamp var det ikke, men der blev kæmpet bravt og forsvaret med Spencer Prior og Richard Jobson skal fremhæves som de bedste hos City. Mange åbne målchancer blev det ikke til, men efter 40 minutter fik City det vitale mål da Robert Taylor (billede) scorede efter at Jobson havde headet på tværs i feltet. Den føring blev forsvaret kampen ud, mens der blev bidt mange negle på Maine Road. Taylor havde i 2. halvleg en kæmpechance for at bringe City yderligere foran da han var alene igennem, men han skød lige på målmanden. City stillede med følgende hold: Weaver, Edghill, Wiekens, Horlock (Pollock 88), Prior, Goater, Jeff Whitley, Tiatto, Jobson, Kennedy (Granville 84), R. Taylor (Dickov 85). Da dommeren efter 5 minutters tillægstid endelig fløjtede kampen af stormede tilskuerne ind på banen i et sandt jubelorgie. Og man forstod tilskuernes begejstring, selv om det som bekendt er en postgang for tidligt med hensyn til Premier League. Det var i hvert fald tydeligt at Citys målmand Nicky Weaver ikke var til sinds at koge over af jubel denne aften, vel vidende at City ikke er oppe endnu. Han og holdet havde gjort sit arbejde - nu må vi se om Charlton kan række Weaver og alle os City-fans en hjælpende hånd senere idag. I modsat fald er der endnu et stykke arbejde der skal gøres.

28.04.00

City spiller i aften den største og vigtigste kamp siden play-off finalen mod Gillingham. Vi City fans har mulighed for at følge slagets gang på Sky-pubberne i København, Odense og Århus. City kan forvente kolossal opbakning fra det talstærke hjemmepublikum på Maine Road. Mon ikke det kan animere City-spillerne til en god præstation. City må for alt i verden ikke tabe, så stryger Ipswich forbi med en sejr i morgen mod Charlton. Uafgjort vil være nok hvis Blackburn besejres på Ewood Park i sæsonens sidste kamp. Det mest sandsynlige er nok at oprykningen først bliver afgjort på sidste spilledag den 7. maj. Rigtig god kamp i aften - spændingen stiger....

28.12.99

City slutter det tyvende århundrede på toppen af 1. division. I dag vandt City med 2-1 over Grimsby efter en ganske underholdende kamp på Maine Road. City var bedst i første halvdel af første halvleg og kom foran allerede efter 5 minutter på et mål af Kevin Horlock. Grimsby fik udlignet efter en lille halv time og først to minutter før tid fik City hevet sejren i hus efter at flere store chancer var blevet misbrugt. Et indlæg fra Danny Granville blev på flotteste vis halvflugtet op i højre målhjørne af Kevin Horlock, der hermed blev dagens mand i skysovs. City var igen uden Robert Taylor, mens Mark Kennedy heller ikke var klar efter sin skade mod West Bromwich. City stillede med følgende hold: Weaver, Edghill, Granville, Wiekens, Jobson, Tiatto (Dickov 55), Bishop (Crooks 90), Horlock, Pollock, Goater, Peacock (Grant 78). 32.600 på Maine Road fulgte Citys sidste kamp i dette århundrede. Godt nytår til alle City-fans.

22.12.99

Andy Morrison er fortsat skadet og forventes først klar i midten af januar 2000. Paul Dickov er tilbage efter skade, men skal først have kamptræning på reserveholdet. Joe Royle har bekræftet sin interesse for Evertons midtbanespiller Tony Grant - dog kun for "den rette pris". Royle har foreløbig sat stop for udlån af spillere. Næsten en halv snes City-spillere har i sæsonens løb været udlånt til andre klubber. I øjeblikket er Michael Brown (Sheffield United), Nick Fenton (Notts County), Gary Mason (Hartlepool) og Chris Greenacre (Mansfield) udlånt. Craig Russell, er taget på en uges prøvetræning hos Dundee United. Russell har fået en fri transfer af City, så nu skal han blot finde en ny klub. City spiller 2. juledag (Boxing Day) ude mod West Bromwich. Kevin Horlock er ude med karantæne i den kamp. Kampen vises både på Sky og den danske kanal DK4. Her ved juletid er det almindeligt at gøre status over året der er gået. Alt i alt har det været et meget positivt år for City. 1999 vil blive husket for den fantastiske oprykningskamp på Wembley og for et flot come-back til 1. division. City har fået en tiltrængt kapitalindsprøjtning via aftalen med BSkyB. Endvidere er der indgået aftale med en ny sponsor (Eidos) og man har fået en god aftale med kommunen om overtagelse af det nye stadion i 2003. Jeg tror at Manchester City er År 2000 parate. God jul til alle City-fans.

23.10.99

Det var en fornøjelse at følge City på svensk TV4 i dag. Der er virkelig krummer i dette hold. City vandt hjemme med 2-0 over Blackburn foran godt 33.000 tilskuere - udsolgt på Maine Road. De to svenske kommentatorer var åbenbart ikke bekendt med stadionkapaciteten på Maine Road og mente at der var lukket for mange ind! City havde Shaun Goater med igen mens Gerard Wiekens stadig er skadet. I starten havde Per Frandsen et hovedstød på overliggeren efter et kiks af Nicky Weaver, som tydeligvis blev blændet af solen. Blackburns midtbane dominerede den første halve time, men sidst i 1. halvleg fik City bedre fat og kom foran ved Richard Edghill efter godt opspil i venstre side. Mark Kennedy (foto) stod for den målgivende aflevering og boltrede sig i det hele taget på Maine Road, der som bekendt har en af Englands største baner. Kort efter pausen blev Paul Dickov skubbet i ryggen og City fik straffespark, som Kevin Horlock desværre brændte efter et svagt skud. Man sad nu og frygtede at Blackburn ville komme ind i kampen, men det skete heldigvis ikke. City spillede godt og kæmpede bravt i 2. halvleg og havde flere nærgående forsøg. Man bemærkede nogle flotte detaljer af Richard Edghill og Mark Kennedy. Syv minutter før tid kom forløsningen med 2-0 målet på et flot hovedstød af Jeff Whitley på indlæg fra Mark Kennedy. City forsvarede på fornemste vis sin førsteplads og sendte sine fans glade hjem. Vi City-fans hjemme i stuerne havde også en rigtig god dag.

22.08.99

City har fået gang i målscoringen ! Efter 5-0 (bl.a. 2 mål af Mark Kennedy) over Burnley i Liga Cup´ens 1. runde og en stabil 0-0 i London mod stærke Fulham (Andy Morrison udvist i 2. halvleg) fik City omsider sin første sejr i 1. division - i går blev det hele 6-0 over Sheffield United på Maine Road. City blev sat i gang af to straffespark i slutningen af 1. halvleg - begge blev udnyttet af Kevin Horlock. Sheffield United måtte spille hele 2. halvleg med 10 mand da deres målmand blev udvist ved Citys andet straffespark. Det udnyttede City med hele fire scoringer. Mark Kennedy (igen), Shaun Goater, Paul Dickov og Gareth Taylor var målscorerne i 2. halvleg. City tog hermed et gevaldigt spring opad i tabellen og ligger nu som nr. 8 med 4 points for 3 kampe og en målscore på 6-1. Alt i alt en tilfredsstillende start på sæsonen. I kampen mod Sheffield United indviede City 550 nye siddepladser som er installeret i hver sin ende af Kippax. Dette for at imødegå stor efterspørgsel og lille udbud af billetter. City har nu solgt 21.000 sæsonkort, så det er begrænset hvad der er i omløb af billetter til hjemmekampene. En større udvidelse af Maine Road skal man dog ikke regne med - en sådan investering er ikke lønsom når City om få år flytter til det nye stadion i Eastlands. 

8.08.99

City tabte skuffende premierekampen mod Wolverhampton med 0-1. Spillet levede ikke op til det man så i de sidste træningskampe. Wolverhamptons sejrsmål blev scoret efter en halv time af Robbie Keane. I pausen underskrev City officielt aftalen om udflytning til Eastlands fra sæsonen 2003-04.

30.07.99

Ifølge Manchester Evening News er City meget tæt på at underskrive en aftale om udflytning til Eastlands i august 2003. Her opføres et nyt stadion som skal bruges til Commonwealth Games i 2002. Dette stadion forventes færdig i december 2001. Efter legene i 2002 vil fodboldbanen blive anlagt og løbebanerne erstattet med ekstra tilskuerpladser og man forventer plads til 48.000 siddende tilskuere. Det må siges at være en tilfredsstillende tilskuerkapacitet. City vil fortsat træne på Platt Lane anlægget. Forhandlingerne om en udflytning til Eastlands har stået på i 2 år. Maine Road vil blive overdraget til kommunen og City skal betale en leje for at benytte det nye stadion, som kommer til at hedde "The City of Manchester Stadium". Dette kommer vi sikkert til at høre mere om i den kommende tid. City har ifølge Soccernet endeligt underskrevet sponsoraftalen med IT-firmaet Eidos. Ian Livingstone som er direktør i Eidos og mangeårig City-fan sagde ved underskrivelsen af kontrakten: "Havde det ikke været for tilhængernes loyalitet ville City have været en død klub i dag. Nu har jeg chancen for at hjælpe og jeg tror at City har nået et vendepunkt. Kontraktbeløbet er gjort afhængig af de sportslige resultater, men kan nå op på 2 millioner pund over de næste 3 år."

 

Tilbage til Nyhedsarkiv